Ezt a grill receptet mindenképp próbáld ki!

Étkezés
Ezt a grill receptet mindenképp próbáld ki!
Ezt a receptet serpenyőben bármikor elkészítheted, de grill szezonban, ha teheted, próbáld ki grillsütőn, megéri! Vegetáriánus barátaid biztosan örömmel eszik majd a grillpartin, de mindenki más is a csodájára jár majd, az biztos!

Elképesztő, hogy ezek a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok mennyire hozzák a grill élményt úgy, hogy közben teljesen növényi alapanyagokból készültek. Ráadásul rost- és fehérjeforrások, szóval amellett, hogy szuper finomak, még a kiegyensúlyozott étrendbe is tökéletesen illenek. Érdemes akkor is megkóstolni őket, ha egyébként nem vagytok vegetáriánusok, erre pedig nincs is jobb apropó egy kerti sütögetésnél.

A mexikói ihletésű receptek pedig azért fantasztikusak egy kerti összejövetelhez, mert pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészülnek. Mindenki kedvére alakíthatja a fogásokat, azokat az alapanyagokat válogatja össze, amiket szeret. Úgyhogy nincs órákig tűzhely mellett ácsingózás, nincs finnyás vendég, aki miatt külön kéne készülni. Csak jókedv van, és finom falatok.

Mexikói stílusú grillezett falatok tortilla lapban

Mexikói stílusú grillezett falatok tortilla lapban

4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
  • 1 db kápia paprika szeletelve
  • 1 db sárga kaliforniai paprika, szeletelve
  • 1 db kis avokádó, felkockázva
  • 200 g csemegekukorica 
  • 200 g zöld saláta
  • 1 kis fej lilahagyma szeletelve
  • 4 db közepes tortilla lap
  • 25 g korianderlevél – elhagyható vagy helyettesíthető petrezselyemmel
  • 100 g friss paradicsomszósz
  • 1/2 citrom vagy lime leve kifacsarva
  • 1 tk olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A grillen süsd meg pár perc alatt a szeletekre vágott paprikát, és a hagymát. Ez utóbbit tedd olajjal vékonyan kikent grilltálcára. 
  2. Szintén a grillen a csomagoláson leírtak szerint süsd készre a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat.
  3. A kész hagymát keverd össze a kukoricával, a lime levével és a korianderrel. Ha nincs koriandered, használj petrezselymet! Sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Tálalás előtt a grillen melegítsd fel a tortilla lapokat, majd mindenki szedjen a saját tortilla lapjára a grillezettfalatokból, bolondítsátok meg paradicsomszósszal, mellé pedig egyetek friss salátát.