Fedezd fel a mexikói konyha ízeit ezzel a mennyei húsmentes quesadillával, ami villámgyorsan elkészül, és még annál hamarabb el is fogy!
Átugranak a barátok, kerti partyt szervezel vagy egyszerűen főznél valami finomat, amivel nem kell sokat bajlódni? A quesadilla már régóta nagy kedvencünk, mert pillanatok alatt, egyszerűen és nagyon változatosan elkészíthető. Nem meglepő, hogy több quesadilla receptet is találsz oldalunkon. Ez egy olyan jolly joker fogás, amit bármikor bevethetsz, és akár a maradékok eltüntetésére is kiválóan alkalmas.
De amit most mutatunk, az egészen különleges. Miért? Ez a quesadilla recept tényleg a mexikói alapanyagokat használja, és megszólalásig hasonlít az eredeti, hagyományos, hamisítatlan quesadillához, egyetlen különbséggel. Mi teljesen növényi alapú összetevőkből készítjük, így darálthús helyett Garden Gourmet Sensational Mince, sajt helyett pedig vegán sajthelyettesítővel. Így lesz teljesen húsmentes lesz ez a finomság.
Akkor is érdemes megkóstolnod, ha egyébként nem vagy vegán, viszont nyitott vagy az újdonságokra, vagy szívesen eszel minél több növényi alapú ételt.
Garden Gourmet termékeinket azoknak fejlesztettük, akik csökkenteni szeretnék húsfogyasztásukat, de nem szeretnének lemondani a hagyományos receptek ízvilágáról. Termékcsaládunk egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú finomságokat kínál, ami hozzájárul a napi fehérje bevitelhez.
Grillezett vegán quesadilla korianderes salsával
4
Hozzávalók
- 2 csomag Sensational Mince
- 4 nagy tortilla lap
- 300 g sütőtök
- 3 db közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db fekete bab konzerv
- 2 db kis jalapeno
- 100 g vegán termék sajt helyettesítésére
- 40 ml növényi olaj
- 2 db avokádó
- 2 db paradicsom
- 1 db kezeletlen citrom leve
- 1 csokor koriander felaprítva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Hámozd meg és magozd ki a tököt, majd reszeld le és keverd el egy teáskanálnyi sóval. Tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
- Hámozd meg a fokhagymát és zúzd össze. Hámozd meg a hagymákat, másfél hagymát tegyél félre az avokádó salátához, a többit pedig vágd apróra. A fokhagymával együtt kb. 3 percig süsd olajon. Eközben aprítsd fel a jalapenot is.
- Add a Garden Gourmet Sensational Mince-et az olajon sülő hagymához és fokhagymához, keverd össze, majd öntsd hozzá a feldarabolt jalapenot is.
- Végül 175 ml vizet és a fekete babot is öntsd a serpenyőbe, és keverd el jól. 5-10 percig hagyd az ételt forrni, ízlés szerint adj hozzá sót.
- Közben elkezdheted készíteni az avokádó salátát. Ehhez hámozd meg az avokádókat és távolítsd el a magokat. Az avokádót, a paradicsomokat, és a félretett hagymát is vágd kockákra. Vágd apróra a koriandert, majd facsard a citrom levét a hozzávalókra. Keverd el az összetevőket és sózd ízlés szerint.
- A vegán daráltas mixet kend a kiterített tortilla egyik felére, szórj rá sózott, reszelt tököt, valamint a vegán sajthelyettesítőt.
- A tortilla üres felét hajtsd fel, majd az így elkészült quesadilla mindkét oldalát grillezd kb. 2-2 percig, amíg kívül ropogóssá, belül pedig meleggé válik. Ha nincs grilled, serpenyőben, sütőben vagy melegszendvics sütőben is sütheted.
- Tálald az avokádó salsával együtt!