Ha szereted a burgert akkor is, ha húsmentes, ha fontos számodra, hogy egészségtudatosan és fenntartható módon étkezz és nyitott vagy az újdonságokra, próbáld ki ezt a receptet!
Míg pár éve a vegetáriánus és vegán fogyasztók az éttermekben a párolt zöldség és a rántott gomba közül választhattak csak, mára a helyzet sokat fejlődött. Nincs ez másképp a főzéshez felhasználható alapanyagokkal sem. Garden Gourmet termékcsaládunk fehérjében gazdag finomságokból áll, amik ízükben és állagukban is megtévesztésig hasonlítanak a hagyományos receptek alapanyagaihoz.
Növényi étrendet követsz, szeretnéd csökkenteni a húsfogyasztásod vagy éppen csak szeretsz gasztronómiai újdonságokat kipróbálni? Vegán burgerünk tökéletes választás!
Ez a recept pedig azért is nagyon különleges, mert buci helyett grillezett portobello gombába kerül a sok finomság.
Ha nem kapsz nagyfejű portobello gombát, vagy egyszerűen nem szeretnél lemondani a burger zsömléről, készítsd hagyományos módon, és tegyél a zsömlébe grillezett csiperkét!
BBQ Portobello Burger
4
Hozzávalók
- 2 csomag Garden Gourmet Vegán Burger
- 8 nagy fej portobello gomba
- 2 db paradicsom
- 1 csomag rukkola
- 1 szál bazsalikom
- 1 csomag vegán termék mozzarella helyettesítésére
Szószhoz
- 150 g szárított paradicsom
- 100 g sült vagy grillezett paprika
- 1 szárított chili
- 1 evőkanál fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g vegán reszelt termék sajthelyettesítésére
- extra szűz olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először is készítsd el a vörös pesto szószt! Ehhez az összetevőket egyszerűen turmixold krémes állagúra, sózd, borsozd ízlés szerint.
- Szeleteld fel a paradicsomot és a vegán terméket, vágd le a gombák szárát, és mosd meg a rukkolát.
- Grillezd meg a burger pogácsát és gombát, fűszerezd ízlés szerint.
- Ezután nem maradt más hátra, mint hogy összeállítsd a burgert. Mivel buci helyett gombát használunk, a tányérra tedd le fejjel lefelé az egyik fej grillezett gombát, szórj rá rukkolát, erre tedd a vegán burgert, majd a vegán terméket és a paradicsomot. Kend meg a zamatos, fűszeres pesto szósszal, díszítsd bazsalikommal, és a tetejére tegyél még egy fej grillezett gombát.