Ez a 9 dolog mindenképp legyen nálad, ha strandra mentek

Életmód
Ez a 9 dolog mindenképp legyen nálad, ha strandra mentek
Vízpart vagy medence? Akár gyerekekkel mentek, akár felnőtt program lesz, ezeket mindenképp vidd magaddal!

Csak bebújsz a fürdőruhába és már indulsz is, vagy jó előre eltervezed, mivel készülj a nyári strandolós programra?
Mi azt valljuk, hogy ha óriási tervezést nem is feltétlenül igényel, jó ha van egy ellenőrző listád, ami alapján az egy szál bikininél kicsit jobban felszerelve vághatsz neki a programnak, hogy aztán igazán élvezni tudd. Ha pedig gyerekekkel mentek, nyilván nem kérdés, hogy nem árt némi megfontoltság.

Bronzistennők figyelem, a naptej kötelező!

Az valószínűleg alap, hogy a gyerekeket rendszeresen, nagy védettséget biztosító naptejjel kened, de ugye veled is előfordult, hogy úgy gondoltad, felnőttként simán belefér, ha kicsit „odapörkölsz”, mert hát igenis legyen látszata, hogy nyaraltál? Súlyos hiba! Az erős napsugárzás rettentő káros az egészségedre, ezért mindig kend be magad fényvédővel, és ne égesd magad a napon! 

A legbiztosabb fényvédelmet a ruhák adják, ezért ha nagyon sokat vagytok napon, vagy érzékeny a bőrötök, érdemes olyan hosszú ujjú felsőket beszerezni, amik takarnak, ugyanakkor jól szellőznek. Egy lenge pamuting, vagy kifejezetten strandviseletnek készült felsők jól jönnek majd a szikrázó napsütésben.

Sapka, szalmakalap – nem csak stílusos, de hasznos is

Védi az arcot és szemet az erős fénytől, megóv a napszúrástól. Ez már épp elég ok, hogy mindenki viseljen fejfedőt. Ami még különösen praktikus, ha a gyerekek szövet sapkát kapnak, be is vizezheted, így még jobban hűti őket a legnagyobb kánikulában is.


Harapnivaló – szükség lesz az energiára

Akkor is jó, ha van nálad harapnivaló, ha alapvetően a strandbüfére bízod magad. A nagy pancsolás, ugrálás, rohangálás közben a gyerekek biztos könnyebben megéheznek, kifáradnak. Ilyenkor sokszor elég egy kis „gyorssegély”. A Nestlé müzliszeletek nagy előnye, hogy nem kell attól tartanod, hogy megromlanak. Viszont teljes értékű gabonával készülnek, így a strandon sem kell lemondanod a kiegyensúlyozott táplálkozásról. 

A megfelelő folyadékpótlás is kiemelkedően fontos, ha azonban nincs nálatok hűtőtáska, a magatokkal vitt folyadék hamar élvezhetetlenül felmelegszik. Mindenesetre fontos, hogy a napi folyadékmennyiség nagy része tiszta víz legyen. Akármennyire is átadjátok magatoknak a nyári élvezeteknek, ezt mindig tartsátok szem előtt!

Fő a szórakozás, dobj be a táskába pár játékot, könyvet is!

A gyerekeknek már uszonya nőtt, így hát kivezényelted őket a vízből? És már 3 perc után azt veszed észre, hogy unatkoznak? Na, ezért jó, ha van nálatok egy pakli kártya, vagy kompakt méretű társasjáték, esetleg egy klassz könyv. Ez egyébként akkor is igaz, ha felnőtt társasággal mentek. Még szórakoztatóbb a strandolás, ha közben játszotok, vagy végre olvashatsz pár oldalt a könyvedből.
Ne feledd, a közös sport is szuper szórakozást nyújt! Ha szerettek röpizni vagy tollasozni, az ehhez szükséges eszközöket se hagyd otthon!

Váltó fürdőruha, ha fontos a kényelem

Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor a félig megszáradt fürdőruha tapad a testedre. Ezt a nézetet sok felnőtt és gyerek is osztja. Ezért egy váltás fürdőruha sok kellemetlenségtől megkímélhet.


Strandsátor, a felkészült strandolók kedvence

Ha már eleged van abból, hogy megküzdj az árnyékos helyekért, a strandsátor lesz a legjobb barátod! Nem kell azt figyelned, merre megy a nap és fordul az árnyék, nem kell a többiekkel pankrációzni az utolsó négyzetcentiméterekért. Egyszerűen fogod a sátrad, és pofon egyszerűen felvered oda, ahol jólesik. Ha egész nap a strandon vagytok, imádni fogod. A gyerekek még aludhatnak is alatta.

Még 3 kellék, amik nélkül nem érdemes elindulni a strandra

Valójában ezzel kellett volna kezdeni, de olyan egyértelmű, hogy majdnem lemaradt a listáról. Törölközőt mindenképp vigyetek!

Ha fényvédelem, a napszemüveg se maradjon otthon! Amellett, hogy kényelmesebb a napon napszemüvegben, a szemed egészségét is óvod vele és a korai ráncokat is megelőzöd. Ja, és persze menő is. A gyerekeknek is szerezz be egyet!

És bár általában mezítláb is vígan elvagytok a strandon, ha a forró kőre vagy homokra kell lépni, jól jön majd egy strandpapucs. A medencék partján, strandok öltözőjében pedig kifejezetten szükséged is lesz rá.

Egyszerűsítsd le az előkészületeket, és írj magadnak listát arról, miket szeretnél magatokkal vinni a programokra, így nem kell azon törnöd a fejed az utolsó pillanatban, hogy vajon mit felejtettél otthon!