Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Érdekességek a kávé világából

Ezekkel a kávékkal szenzációs lesz a nyarad!

Villámgyors jeges kávé ötletek

Egyszerű, de nagyszerű jeges kávé receptek meleg napokra, amiket mindenképp próbálj ki!

A legegyszerűbb jegeskávé természetesen egy adag kávé, amit jó sok jégre ráöntesz. De azért a jeges kávé műfaj ennél sokkal változatosabb. Attól függően, hogy milyen kávéból és milyen plusz alapanyagokkal készíted, egészen különleges ízvariánsokat hozhatsz létre. És hidd el, megéri kísérletezni!

Most két olyan receptet mutatunk, ami roppant egyszerűen elkészíthető, az eredmény viszont imádnivaló.

Banános jeges kávé turmix

Olyan, mint egy banán fagyi kávéval, csak még sokkal finomabb. Ha ízlett, próbáld ki más gyümölcsökkel is!

Hozzávalók 2 személyre

1 fagyasztott banán
3 dl kókusztej
8 g NESCAFÉ Classic
1 tk méz

Az összetevőket turmixold össze. A shake állagát a kókusztej mennyiségével szabályozhatod. Ha hígabban szereted, adj még hozzá folyadékot.

Kávé a négyzeten

Mert ebben a jeges kávéban még a jégkocka is kávés! Koffeinmentes kávéból is készítheted, így akár naponta többször is fogyaszthatod. A jégkockát érdemes előre elkészíteni, így bármikor előkaphatod a fagyasztóból és tényleg pillanatok alatt készíthetsz belőle egy finom hűsítőt.

Hozzávalók

1 adag NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew kávé
1 adag NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Decaffeinato kávé
kevés tej agy növényi ital

Főzz le egy adag NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Decaffeinato kávét, a vízmennyiséget úgy állítsd be, hogy egy jégkockatartónyi kávéd legyen. Öntsd jégkockatartóba, tedd be a fagyasztóba. Így lesz egy adag szuper kávés jégkockád. Mikor megszilárdult, készíts egy adag NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew kávét, ami már eleve hidegen folyik ki a gépből, ezt hűtsd tovább a kávés jégkockával, és keverd kevés tejjel.

 

A kávés jégkocka egyébként forró kávékkal is remekül működik, akár a NESCAFÉ Dolce Gusto tejes kényeztetőivel is párosíthatod.
Ha kávéból elég annyi, amit a jégkockába tettél, az is elég, ha kevés tejjel vagy növényi itallal nyakon öntöd a kávés jégkockákat.