Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Étkezésben is divatosan 2020-ban?

Vége az ünnepeknek, törődj egy kicsit a gyomroddal!

Hozd mozgásba emésztőrendszeredet!

Hogyan hat a testmozgás emésztésünk egészségére? A rendszeres mozgás nem csak a jó erőnlét miatt fontos!

Egy újabb hétfő? Közelgő fontos esemény? Fürdőruha szezon? Mind remek alkalom arra, hogy megszülessen az elhatározás „most már tényleg elkezdek mozogni”.

Fontos azonban, hogy ne a pillanatnyi szándék, hanem tényleges, komoly motiváció vezéreljen amikor belevágsz. Miért ne lehetne ez épp az egészségi állapotod javítása?

A mozgásszegény életmód és a gyakori ülő testhelyzet ugyanis – az ún. klasszikus irodai betegségek és mozgásszervi problémák mellett - az emésztőrendszeri panaszok, így a székrekedés egyik legjellemzőbb kiváltó oka.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mennyi testmozgásnak érezhetjük jótékony hatásait. Az ajánlások változatosak, de az biztos: rendszeres, napi 1 óra sétával vagy 30 perc futással, de legalább heti két és fél óra mozgással testünknek-lelkünknek és ezzel együtt emésztőrendszerünknek is jót tehetünk.

Ne hidd azt, hogy a mozgás kizárólag a konditermi testedzést jelenti!

  • Válassz egész testedet megmozgató szabadidős tevékenységeket (séta, tánc, kertészkedés, túrázás, úszás),
  • Tedd színesebbé mindennapi közlekedésedet rollerel, kerékpárral!
  • Munka közben ha egy-egy hosszabb telefonhívás engedi állj fel, és mozgasd meg magad!
  • Lásd meg a házimunkában a 20 perc kardiot, vagy
  • találd meg együtt a család tollaslabda-bajnokát, erőművészét vagy gólkirályát!

Ha a testmozgás célja, a vágyott alak elérése mellett az emésztésed egészségének támogatása is, akkor jó tisztában lenni a következő aranyszabállyal:

Ahhoz, hogy beleink megfelelően működjenek, edzésben kell tartsuk őket három „edzőpartner” segítségével:

- rendszeres mozgás,
- bőséges folyadék és
- rostban gazdag táplálkozás.


Ha nincs meg ezek közül valamelyik, beleink ellustulnak, és ez emésztési problémákhoz – székrekedéshez vagy haspuffadáshoz vezet.
Az emésztési problémák megelőzéséhez ezért mindhárom pontra külön-külön is érdemes odafigyelni.

Nestlé tippünk
Speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerünk, a 100% növényi eredetű - vízoldékony guargumi rostot tartalmazó -, vény nélkül kapható, hosszú távon is fogyasztható OptiFibre® természetes megoldás a bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés) diétájában, és segít, hogy újra egyensúlyba hozzuk emésztőrendszerünket és helyreállítsuk bélflóránkat.
Az OptiFibre® bármilyen hideg vagy meleg italban tökéletesen feloldható, vagy akár a lágy textúrájú, pépes ételekben is, anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná.

Keresd a gyógyszertárakban! Tudj meg többet a www.optifibre.hu oldalon.

Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.