Egyél több halat!

Életmód
Egyél több halat
Készíts halat változatosan, így még a legkisebbeknek is megjön majd a kedve a halas fogásokhoz.

A halfogyasztás elég megosztó, általában valaki vagy szereti a halat, vagy nem.  Főleg nálunk, ahol a többség gyerekkorában a halászlével és a rántott ponttyal találkozott, azzal is csak karácsonykor. pedig a rendszeres halfogyasztás az egészséges étrend része.

Sajnos a hazai halfogyasztás számokban is elég szomorú, bár az utóbbi évtizedekben számos halféle került elérhetővé a boltokban és sok jó recept kering a  neten, még mindig nagyon hátul kullogunk nemzetek egy főre jutó évi halfogyasztását összegző listákon. 
A változatos, egészséges étrendbe beletartozik a rendszeres halfogyasztás is. Ha már gyerekkorban gyakran kerül az asztalra, és nem csak ünnepi családi programokon, könnyebb lesz megszerettetni gyerekeinkkel is. 

A szülői példa az étkezési szokások kialakításánál is nagyon fontos szerepet játszik! Ahhoz, hogy minél gyakrabban kerüljön hal az étrendbe két dolgot tehetsz:

Egyrészt tarts otthon mirelit halat, halkonzervet, hogy bármikor előállhass egy halvacsorával. Ha pedig vásárolni mész, vegyél friss halat is, és készítsd el még aznap. 

Másrészt nézz körül a halas receptek háza táján. Van élet a rántott halon és a halrudacskán túl is, bár ez utóbbi a gyerekek nagy kedvence szokott lenni.

  • Keresd grillezett, sóban sült vagy mártással készített halas ételek receptjeit.  
  • Elkészítéskor próbálj ki többféle fűszert, és variálj a körettel is.
  • Sok zöldséggel vagy könnyű salátával igazi nyárias finomságokat lehet percek alatt összedobni.
  • Készíthetsz halkrémet, mártogatóst is, szendvicsekhez, vendégvárónak kitűnő lesz!