Édes íz kevesebb cukorral

Étkezés
férfi mikroszkóppal vizsgál valamit egy laborban
Szerinted lehet ugyanolyan édes ízt elérni kevesebb cukor hozzáadásával, adalékanyagok és alternatív édesítőszerek használata nélkül?

Szerinted lehet ugyanolyan édes ízt elérni kevesebb cukor hozzáadásával, adalékanyagok és alternatív édesítőszerek használata nélkül? 

Bizony, a Nestlé kutatóinak köszönhetően ez már lehetséges!

A korszakalkotó felfedezést, a mikrokristályos szerkezetű cukrot a Nestlé egyik ikonikus csokoládémárkájában, az 1936-ban megjelent Milkybarban alkalmaztuk elsőként, mely az Egyesült Királyság és Írország boltjainak polcain már elérhető a vásárlók számára. A Milkybar Wowsomes azon szülők részére kínál alternatívát, akik alacsonyabb cukortartalmú kiegyensúlyozottabb nassolnivalót szeretnének biztosítani gyermekeiknek.   

A 2016-ban bejelentett tudományos áttörésből a svájci, brit és cseh szakembereink valamivel több, mint egy év alatt formáltak kereskedelmi forgalomban kapható édességet.

Strukturált cukorkristály

A felfedezés lényege abban rejlik, hogy a, könnyített szerkezetű cukor jóval hamarabb olvad el a szánkban, mint a hagyományos kristályszerkezetű,  melynek tömör kristályszemcséi lassan oldódnak. Ennek köszönhetően az új szerkezetű cukorból ugyanakkora mennyiséget édesebbnek érzünk, mint a hagyományos cukorból. Vagyis megfordítva: ugyanolyan édes íz eléréséhez kevesebb cukor felhasználására van szükség. 

Az ezen az elven működő strukturált cukor nem egy mesterséges édesítőszer, hanem csupán módosított szerkezetű cukor, melyet kutatóink kizárólag természetes összetevők – víz, cukor és tejpor - felhasználásával hoztak létre.