Szerinted lehet ugyanolyan édes ízt elérni kevesebb cukor hozzáadásával, adalékanyagok és alternatív édesítőszerek használata nélkül?
Bizony, a Nestlé kutatóinak köszönhetően ez már lehetséges!
A korszakalkotó felfedezést, a mikrokristályos szerkezetű cukrot a Nestlé egyik ikonikus csokoládémárkájában, az 1936-ban megjelent Milkybarban alkalmaztuk elsőként, mely az Egyesült Királyság és Írország boltjainak polcain már elérhető a vásárlók számára. A Milkybar Wowsomes azon szülők részére kínál alternatívát, akik alacsonyabb cukortartalmú kiegyensúlyozottabb nassolnivalót szeretnének biztosítani gyermekeiknek.
A 2016-ban bejelentett tudományos áttörésből a svájci, brit és cseh szakembereink valamivel több, mint egy év alatt formáltak kereskedelmi forgalomban kapható édességet.
Strukturált cukorkristály
A felfedezés lényege abban rejlik, hogy a, könnyített szerkezetű cukor jóval hamarabb olvad el a szánkban, mint a hagyományos kristályszerkezetű, melynek tömör kristályszemcséi lassan oldódnak. Ennek köszönhetően az új szerkezetű cukorból ugyanakkora mennyiséget édesebbnek érzünk, mint a hagyományos cukorból. Vagyis megfordítva: ugyanolyan édes íz eléréséhez kevesebb cukor felhasználására van szükség.
Az ezen az elven működő strukturált cukor nem egy mesterséges édesítőszer, hanem csupán módosított szerkezetű cukor, melyet kutatóink kizárólag természetes összetevők – víz, cukor és tejpor - felhasználásával hoztak létre.