Csökkentsd a zsírt, süsd sütőben a rántotthúst!

Életmód
rántott hús
Hidd el, így is ropogós lesz a bundája, és omlós marad a hús. Olvass tovább, és ismerd meg a tökéletes sütőben sült rántotthús titkát!

Miért jó sütőben sütni a rántott húst? 

Ezzel a módszerrel lényegesen kevesebb zsiradékot kell használni, úgyhogy garantált, hogy az étel nem fog olajban tocsogni. Emellett nagy előnye a sütőben sütésnek az is, hogy nem kell folyamatosan őrködni az étel fölött. Természetesen jó, ha ránézel párszor, nehogy odaégjen, de közben marad időd, hogy elkészíts mellé egy köretet vagy salátát. Végül, de nem utolsó sorban, nem kell a lakásban terjengő olajszagtól tartanod!

Videónkban gyerekek kóstolnak zsírban, olajban és sütőben sütött rántott húst. Nézzétek meg, melyik ízlett nekik legjobban! 

A Nestlé 4-10 éves korú gyerekek táplálkozási szokásait vizsgáló kutatás* eredményeiből kiderült, hogy a gyerekek szénhidrát bevitele elmarad, míg zsírfogyasztása jóval meghaladja a napi ajánlott mennyiséget. Ez azért fontos, mert a túlzott zsírfogyasztás amellett, hogy testsúly gyarapodáshoz vezethet, növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is.

A Nestlénél, táplálkozási vállalásaink részeként folyamatosan csökkentjük termékeink telített zsírsav tartalmát. Telített zsírsavat tartalmazó termékeink 100%-a felel meg az erre vonatkozó étrendi ajánlásoknak.

Hogyan lesz puha a hús?

A gyakorlott háziasszonyok erre biztosan rávágják, hogy a páctól, és ez így is van! De milyen pác? 
Ha a húst sütés előtt legalább egy órával tejbe áztatod, már puhább lesz, mint pácolás nélkül. Ha viszont előrelátó vagy, akár már előző este beáztathatod, így az eredmény sokkal puhább és omlósabb lesz. 
És most jön a trükk! Tej helyett próbáld joghurtban pácolni, zongorázni lehet a különbséget.

Próbálkozz fűszeres pácokkal! Pár gerezd fokhagyma összezúzva izgalmasabbá teszi a pácot, de a MAGGI fűszerkeverékek is tökéletesek a húsok pácolásához. A Csirke, Gyros, Sertés, Magyaros vagy Fokhagymás fűszerkeverékek mind különleges zamatot adnak a húsoknak.

Mitől lesz ropogós a rántott hús bundája?

Sütés előtt a bepácolt húsokat panírozhatod hagyományos módszerrel lisztbe, tojásba majd panírmorzsába forgatva, de az extra ropogós eredményért keverhetsz a morzsába zabpelyhet vagy akár kukoricapelyhet is. Próbáld ki a Nestlé Corn Flakes natúr változatával, imádni fogod!

Így süss rántotthúst sütőben

Ha az előkészületekkel végeztél, már csak a sütés van hátra. Melegíts a sütőt 200 fokra, egy tepsire helyezz sütőpapírt, és kend át nagyon vékonyan olajjal. A panírozott húsokat helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket szintén nagyon vékonyan kend meg olajjal. Ehhez a konyhai ecset a legjobb eszköz. A csirkemellnek kb. 30 perc sütés kell, félidőben azonban fordítsd meg a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön meg. 

Tudtad, hogy fasirtot is lehet sütőben sütni? Próbáld ki ezt a fantasztikus cukkinifasirtot, a gyerekek nagy kedvence lesz!

*Forrás: Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért: 4-10 éves gyermekek táplálkozás és fizikai aktivitás felmérés (2021)