Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetközeli karácsonyfadíszek

Így készíts matatófalat a gyerekeknek!

Otthon is jó!

Ezekkel a programokkal egy borongós délutánt vagy hétvégét is derűssé varázsolhatsz! DIY a gyerekekkel, játékok a szőnyegen, egy kis összebújás.

Ősz van, esik, kicsit még taknyosak is, te meg köhögsz… Hát nem szuper, hogy október van? Még szerencse, hogy nem kell mindig kirándulni, otthon is jól telik az idő alábbi ötleteinkkel.

DIY, ami lefoglalja a családot…

…és még egy kávé is belefér mellé (Neked).

Csináljatok villámgyorsan saját játszótársat! Kapj elő néhány páratlan zoknit, érdemes annyit, ahányan vagytok, lehetnek eltérő méretűek, mint egy család. Kell még zokninként 2 gomb, az se baj, ha nem egyformák. Míg felvarrod a szemeket, a kicsik kitalálhatják, hogy fogják hívni az új haverokat. Lessétek el ötleteinket, így lesz csinos a Zokni család!

 

Pár egyszerű tipp, amibe a gyerekeket is belevonhatod:

  • Ha van otthon vastag fonal, kapjanak hajat.
  • Hajtogassatok nekik papírból kicsi csákót, színezzétek ki őket.
  • Ki is tömhetitek őket, vattával, vagy további zoknikkal, de kézbebújós bábként is használhatjátok őket.
     
Lehet, hogy nem te vagy a gombvarrás ördöge. Papírírószer boltokban lehet kapni, kicsi műanyag matrica-hátú szemeket. Zacskóban, együtt kicsit szürreális látvány, de hosszú hónapokra megoldhatod a DIY programokat. Még egy WC papír gurigán is jól mutatnak smiley

 

Vigyázz, kész, játék!

Amint kész a Zokni família, akkor kezdődhet a szerepjáték. Beköltözhetnek hozzátok, lehetnek vendégek. Beszállhatnak a vacsora készítésbe, de hallgathatnak veletek mesét is!

Elő a mesekönyvekkel!

Ha már a meséknél tartunk, akkor a Zokni klánnal, vagy nélkülük is az egyik legjobb móka a közös mesemondás, meseolvasás egy hideg, esős délutánon. Készítsetek hozzá meleg fészket a kanapén, vagy az ágyon. Csináljatok meleg italt, mindenkinek a kedvencét! Felolvashattok a kedvenc, könyvetekből, belekezdhettek valami újba. Ha Zokniék is részt vesznek, nekik minden mese újdonság lesz!

Nestlé tippünk
Kóstoljátok meg a Nestlé STARBUCKS at Home termékeket! Válogathatsz a NESPRESSO és NESCAFÉ DOLCE GUSTO-kompatibilis kávékapszulák, illetve szemes kávék között a programhoz.
A gyerekeknek pedig készítsetek a Zokni csapattal együtt egy jó, forró csokit, vagy kakaót NESCAFÉ DOLCE GUSTO NESQUIK kapszulából!