Bábjáték tippek hideg délutánokra

Gyerek
Bábjáték tippek hideg délutánokra
A gyerekek többsége imádja a bábszínházat. Egy kis kreativitással pedig az otthonodba hozhatod a bábjátékok örömét, nem is kell hozzá sok kellék vagy előkészület.

A bábozáshoz paravánra lesz szükség. Sok játék- és bútoráruházban kaphatók egyszerűbb vagy egészen míves paravánok bábjátékhoz, de egyszerűen csinálhatsz otthon is, akár egy nagyobb kartondobozból vagy egyszerűen egy sötétebb plédet kifeszítve. 

A gyerekek sokkal rugalmasabbak, ha játékról van szó. Ha gyorsan akartok bábozni, vagy csak ki akarjátok próbálni, ne bátortalanodjatok el a bábszínpad hiánya miatt! A fotel vagy a kanapé háta is tökéletesen megfelel a célnak. 

Hogy teljes legyen a színházi élmény, a nézőközönség kapjon egy bögre finom kakaót vitaminnal dúsított NESQUIK kakaóitalporból, így aztán még nagyobb lesz a lelkesedés!

A bábok 

Báb szinte bármiből lehet. Ott van például a két elveszett fél pár zokni meséje a gyerekszobáról és a rendetlenségről. Ugye nem kell külön bemutatni a szereplőket? 

Az ujjbábok is remek kellékek lehetnek, ezeknek az elkészítése ráadásul jópofa kreatív elfoglaltság is. Plusz érv az ujjbábok mellett, hogy később utazáshoz vagy házon kívüli programokra is magatokkal tudjátok vinni őket, hiszen kis helyen is elférnek. 

Csinálhatsz bábokat hurkapálcára ragasztott papírfigurákból is. Ha szeretnél, ezekből rögtönözhetsz árnyszínházat is egy lepedő és egy elemlámpa további segítségével. 

Így készíts ujjbábot! 

Az ujjbábok készítését azok is kipróbálhatják, akik eddig soha nem fogtak tűt a kezükben. A báb alapja a színes filc anyag és némi otthoni maradék: gomb, fonal, textilek, szalagok. Érdemes venni pár jó minőségű textilfilcet és egy univerzális ragasztót is. 
A báb alapjához vágd ki a filcből az alapot, ami általában két 3x4 cm-es lekerekített tetejű filcdarab. Csak a széleket kell összevarrni kézzel, kifordítani, és jöhet a díszítés.  

Miről szóljon az előadás? 

Bármilyen történetet előadhatsz akár a már ismert plüssállatokkal is. Lehet kitalált történet, a hétköznapok átirata vagy ismert mese is. Az a lényeg, hogy bújj el, vagy vonulj a háttérbe, ilyenkor a báboké a főszerep. A bábok a mesélői és szereplői is a történetnek, ahol nem vásári trükk bevonni az akár csak egyszemélyes nézőközönséget. Kérdezz bátran ki a színpadról! 

Ha nagyon megtetszik a bábozás, akkor vedd rá a gyerekeket, hogy játsszanak ők nektek. Legyél lelkes, figyelmes közönség, szánd rá az időt!