7 gyakorlat, ami nyaraláskor is formában tart

Életmód
Nyaraláskor is formában
Nyaralás, esetleg hosszú hétvége vidéken vagy külföldön? Természetesen ilyenkor sem kell lemondanod a napi testedzésről. Olyan gyakorlatokat mutatunk, melyeket bárhol, bármikor végezhetsz.

Jobban fog esni az esti vacsora is, ha tudod, hogy aznap is tettél valamit az egészségedért. 

A hétvégi kiruccanásba legkönnyebben a kardió edzéseket tudod beilleszteni, hiszen futni, tempósan gyalogolni vagy kerékpározni szinte biztosan lesz lehetőséged. Ám az erőnléti edzéseket sem kell kihagynod, mindössze saját testsúlyodra vagy egy gumiszalagra lesz szükséged. 

Nem is gondolnád, hogy egy jól összeállított gyakorlatsor egy erős gumiszalaggal milyen hatékony tud lenni! Utazás alatt rövid, de teljes testet átmozgató gyakorlatokat érdemes csinálnod, amihez elég 30-40 perc. Lényeg, hogy az összes főbb izomcsoportot mozgasd át, lehetőleg minimum 3 sorozatban.

Kar

Karok

  • Tricepszedet legegyszerűbben úgy erősítheted, ha falnak vagy székre támaszkodva végzel toló mozdulatokat saját testsúllyal.  
  • Bicepsz erősítésre jó, ha van nálad gumiszalag. Végezz karhajlításokat úgy, hogy az összekötözött gumiszalagot beakasztod a talpad alá.

Lábak és popsi

Guggolást és kitörést mindenhol tudsz végezni és semmilyen eszközre nincs szükséged hozzá. Az a legjobb ezekben a gyakorlatokban, hogy sokféleképpen végezheted őket.  

Guggolás

  • Guggolhatsz széles vagy szűk terpeszben, leguggolhatsz egészen mélyre, vagy végezhetsz kisebb, intenzív rugózásokat is.  

Kitörés

  • A kitörésekhez sem kell feltétlenül nagy távokat sétálnod, a statikus kitörések - amikor egyhelyben, kitörés pozícióban ereszkedsz le és fel - is hatékonyak. Mindkét gyakorlat remekül formálja a combot és a popsit egyaránt. 

Has

A felülés mellett van még pár nagyon hatékony hasizom erősítő gyakorlat, ami segédeszköz nélkül, bárhol, bármikor elvégezhető.  

Szuper hasizom erősítő gyakorlatok

Életmód
Szeretnéd, ha a lenge ruhák alatt már nyoma sem lenne a téli energiaraktárnak? A bikiniszezonra már mindenképp formába hoznád magad? Itt van pár feladat, ami segíthet.
lány hasizom erősítő gyakorlat közben
  • A felülést is módosíthatod, és végezhetsz bicikliző felüléseket, amikor a lábad bicikliző mozgása közben felüléskor az ellentétes könyököddel közelítesz a térded felé.

Hasprés

  • Nagyon hatékonyan fejlesztheted a hasizmodat, ha leülsz a földre, alkaroddal a hátad mögé a földre téve támaszkodsz, közben egyenesen tartott lábaidat elemeled a földtől és függőlegesen ollózol velük. Próbáld meg ugyanezt vízszintes ollózással is! 

Planking

A planking az a gyakorlat, amit nem lehet elégszer végezni, mert hihetetlenül jól edzi a tartó izmokat. A legfontosabb szabály itt a feszes test. A szabálytalanul végzett gyakorlat nem csak a hatékonyságot csökkenti, hanem sérülésekhez is vezethet. Akkor végzed jól, ha nem homorítasz, és a fenekedet sem tolod ki. Képzeld el, hogy egy seprűt fektetnének a hátadra, akkor annak teljesen egyenesnek kellene lenne. Léteznek variációk plankingre, amiket szintén nagyon ajánlunk, de itt is figyelj a helyes kivitelezésre.

Fekvőtámasz

A jolly joker fekvőtámasz

A fekvőtámasz egy igazán komplex feladat, leginkább mellizom gyakorlat, de az egész testet átmozgatja. Figyelj arra, hogy tested végig feszes legyen! Szerencsére ezt a gyakorlatot is számtalan variációban csinálhatod, szűken, széles kéztartásban, egykézzel, térdelve…és még sorolhatnánk.  

Ne feledd, sportolásnak soha ne kezdj neki éhgyomorral! Egyél előtte egy tál Nestlé Fitness Choco granolát zsírszegény tejjel vagy joghurttal, és máris jobban megy a mozgás.

A Nestlé Fitness termékcsalád gabonapelyhei és gabonapehely- szeletei B2-, B3-, B5- és B6 vitaminokat tartalmaznak*, és teljes értékű búza és zab hozzáadásával készülnek, így könnyen beépíthetők a kiegyensúlyozott étrendbe.  

*A B2-, B3-, B5- és B6 vitaminok részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.