Szuper hasizom erősítő gyakorlatok

Életmód
lány hasizom erősítő gyakorlat közben
Szeretnéd, ha a lenge ruhák alatt már nyoma sem lenne a téli energiaraktárnak? A bikiniszezonra már mindenképp formába hoznád magad? Itt van pár feladat, ami segíthet.

Mutatunk párat a leghatásosabb hasizom fejlesztő gyakorlatokból, amik segíthetnek a haskörnyék formázásában, azt azonban ne feledd, hogy az egészséges életmódhoz, és a jó kondihoz a rendszeres sport mellett szükség van a mértékletes, kiegyensúlyozott táplálkozásra is.
Fenti képgalériánkban képekkel is illusztráltuk a gyakorlatokat a könnyebb megvalósítás érdekében.

Azért mert ma megcsinálsz 10 felülést, és salátát ebédelsz, még nem lesz holnapra kockahasad. Ahhoz, hogy eredményeket érj el, rendszerességre, kitartásra és türelemre van szükség.

Felülés

Alapgyakorlatként a felülés vagy úgynevezett „hasprés” gyakorlatot végezd el! Ha teheted, akaszd be lábadat egy rögzített tárgyba, és hajlított térdekkel dolgozz! Fontos, hogy gyakorlat közben csípőd és derekad szorítsd a földhöz. Ne lendületből, izomból dolgozz!
Ha felülés során elfordítod a törzsedet, akkor növelheted a gyakorlat hatásfokát, és a ferde hasizmokat is jobban bekapcsolod a mozgásba.

Lebegőülés

A felüléshez hasonló feladat a lebegőülés, mely során nem csak a felsőtest hanem a lábak is felemelkednek a talajról. Variálhatod a gyakorlatot úgy, hogy bicikliző mozgást végzel lebegő ülés helyzetben. 

A hasprés és lebegőülés gyakorlatok ismétlés száma függ az erőnléttől. Kezdők eleinte végezzenek minden gyakorlatból 3 sorozatot, sorozatonként 15-15 ismétlést. Növeld az ismétlés számot, ha úgy érzed, már nem dolgoztat meg eléggé!

Planking, azaz deszkapóz

A planking az a gyakorlat, amit aztán tényleg bárhol, bármikor elvégezhetsz, és nem is időigényes. Tényleg nagyon hatékony, de nagyon fontos a helyes testtartás. Kezdők 30 másodpercnél tovább nem nagyon fogják bírni az elején, de rendszeres gyakorlással ez akár 4-5 percre is fejleszthető. Olvasd el korábbi cikkünket a planking előnyeiről, és helyes kivitelezéséről.

Gyertya

Ha úgynevezett „gyertyában” helyezkedsz el és csípőd a földön támaszkodik, annak talajról való felemelésével szintén a hasizmokat dolgoztathatod meg. 

Labda

Hanyatt fekve szoríts egy gumilabdát a bokáid közé, és emeld a lábaidat kb. 10 cm-re a földtől. Tartsd így, amíg bírod, majd ereszd a földre. Figyelj, hogy a gyakorlat közben ne homoríts, a derekad szorítsd a földhöz! Segít a gyakorlat helyes végzésében, ha kézfejedet a feneked alá teszed úgy, hogy a tenyered lefelé néz, és így szorítod a derekad a talajhoz.

Mindig lassan végezd el a mozgást, így folyamatos lehet az izmok feszülése, és nagyobb a gyakorlatok hatásfoka. 

Soha ne kezdj el edzeni éhesen! Az edzésre fel kell készülni minden tekintetben, így az étkezés és folyadékfogyasztás tekintetében is. Az éhesen végzett edzés csak a tréning hatásfokát gyengíti, „plusz zsírégetést” nem eredményez! Sportolás előtt 30-40 perccel kapj be egy Nestlé Fitness müzliszeletet, ami energiát ad a mozgáshoz, ráadásul teljes értékű zab hozzáadásával készül.