Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így végezd helyesen az alapgyakorlatokat!

7+1 meggyőző érv a rendszeres sport mellett

Planking bárhol, bármikor

A planking vagy más néven deszkapóz az egyik leghatékonyabb hasizomerősítő gyakorlat. Fontos azonban a helyes kivitelezés. Így csináld!

Ezért jó a planking

  • Rendszeres gyakorlásával feszes, kidolgozott hasizmaid lehetnek, és akár ki is válthatod vele az utálatos felüléseket.
  • Nem csak a hasizmokat feszesíti. Mivel az egész tested megfeszül gyakorlat közben, számos más izomcsoportot is fejleszt, például a váll és a hát izmait.
  • Nem kell a rengeteg ismétléssel foglalkoznod, fokozatos terhelés növelés után napi 3-4 perc plankolással letudhatod a hasizom gyakorlatokat.
  • A gyakorlat a törzs mély izmait is remekül fejleszti.
  • Akár naponta végezhető „gyors” gyakorlat.

 

A helyes kivitelezés

Nagyon fontos, hogy a gyakorlatot mindig helyesen végezd, különben árthatsz a gerincednek.

  1. Támaszkodj az alkarodon úgy, hogy tenyereid lefelé néznek, a könyököd pedig a vállad alatt, azzal egy síkban van.
  2. A hátad legyen teljesen egyenes, a fenekedet ne told ki, de ne is ejtsd be. Lábaid legyenek kinyújtva, zárva.
  3. Nyakad a gerinced vonalát kövesse (fejedet ne lógasd le, de ne is emeld fel), a sarkaiddal pedig hátrafelé nyújtózkodj.
  4. Has- és farizmaidat feszítsd be gyakorlat közben.

 

Ha elérted a kívánt pózt, folyamatosan figyelj, hogy tartani tudd azt. Amint fáradni kezdesz, könnyen belecsúszhatsz a leggyakoribb hibákba, mint a görbe hát, beeső vagy kitolt fenék vagy a lógó fej.

 

Kezdd napi 30 másodperccel, majd amikor ez már könnyen megy, kezdd el emelni az adagot 5-10 másodperccel. Ha naponta végzed a gyakorlatot, egy hónap után akár 4 percet is simán bírni fogsz.

 

Nestlé tippünk
Ahhoz, hogy a kívánt hatást elérd, fontos, hogy a táplálkozásra is odafigyelj! A Nestlé Fitness gabonapelyhek teljes értékű gabonával edzés előtt feltöltenek a mozgáshoz szükséges energiával. A Nestlé Fitness müzliszeletek pedig bárhova elkísérhetnek a nap folyamán. Így nem kell lemondanod a kedvenc ízeidről és a teljes értékű gabonáról.