A fantáziadús tálalás a gyerekek étvágyát is meghozza, de a felnőtteknek is örömet okoz. Ha ezeket a recepteket megvalósítjátok – akár a gyerekekkel közösen is – erről te magad is meggyőződhetsz.
Sokszor egy egyszerű ötlet is elég ahhoz, hogy kihangsúlyozz egy finomságot, vagy ünnepivé varázsold az asztalt. Arról már többször írtunk, hogy a gyerekek számára fontos az ételek tálalása, gyakran a külső alapján döntik el, hogy megkóstolnak –e valamit. Őket nem tudjuk azzal levenni a lábukról, ha elmagyarázzuk, hogy valami finom, vagy a kiegyensúlyozott étrend része. És igazából ez a felnőttekre is igaz. A húsvét pedig remek apropó egy kis asztali kreatívkodásra.
1. Húsvéti tojások vagy madárfészek?
A legegyszerűbben talán ezt a kreatív fogást tudjátok elkészíteni. És a gyerekek általában imádják a bolognai tésztát, szóval a siker borítékolva van.
Míg fő a spagetti tészta, készítsd el a szószt MAGGI Klasszikus Bolognai vagy MAGGI Zöldfűszeres Bolognai üveges szószból. A kifőtt tésztát keverd össze a finom szósszal, formázz belőle kis fészket a tányéron, majd helyezz bele mini mozzarella golyókat. Friss bazsalikomlevéllel még jobban mutat.
A rostban gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében válassz teljes értékű gabonából készült tésztafélét és tálalj mellé friss salátaleveleket, így még élethűbb fészek-forma kerül majd a tányérra.
2. Répa vagy mégsem?
Elképesztően jól mutatnak az asztalon ezek a kis töltött tészta „répák”. Sokkal egyszerűbb őket elkészíteni, mint gondolnád, és az a szuper bennük, hogy gyakorlatilag bármilyen krémmel megtöltheted őket.
A legegyszerűbb változat talán a tojáskrémmel töltött, de a tonhalkrém, sonkakrém vagy sajtkrém is jól illik hozzá.
Így készítsd:
- A leveles tésztát vágd keskeny csíkokra.
- Egy kúp alakúra formázott, vajjal megkent alufóliára tekerd fel.
- Kend be tojássárgájával. (Ha természetes ételszínezőt szeretnél, gyúrd össze a tésztát kevés paradicsompürével, sáfránnyal vagy sárgarépa pürével, vagy a feltekerés után kenj rá egy kevés olajjal összekevert pirospaprikát)
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd ki. Miután kihűlt, töltsd meg.
Gyümölcsös zabkása húsvétra hangolva
A zabkása szuper praktikus reggeli fogás. Egyrészt, mert a zab rosttartalmának köszönhetően jól illik a kiegyensúlyozott étrendbe, másrészt mert egyszerűen és változatosan elkészíthető.
Kóstoltátok már a NESQUIK All Natural Zabkását? Így tényleg 2 perc alatt készül el a reggeli finomság, ráadásul a gyerekek kedvenc kakaós ízében. Ezután nem marad más, mint a díszítés, természetesen friss gyümölccsel.