3 recept, amitől igazán mutatós lesz a húsvéti asztal

Életmód
Húsvéti kreatív receptek
Receptjeinkkel és kreatív tálalási ötleteinkkel a húsvéti menü nem csak finom, hanem szép és különleges is lesz.

A fantáziadús tálalás a gyerekek étvágyát is meghozza, de a felnőtteknek is örömet okoz. Ha ezeket a recepteket megvalósítjátok – akár a gyerekekkel közösen is – erről te magad is meggyőződhetsz.

Sokszor egy egyszerű ötlet is elég ahhoz, hogy kihangsúlyozz egy finomságot, vagy ünnepivé varázsold az asztalt. Arról már többször írtunk, hogy a gyerekek számára fontos az ételek tálalása, gyakran a külső alapján döntik el, hogy megkóstolnak –e valamit. Őket nem tudjuk azzal levenni a lábukról, ha elmagyarázzuk, hogy valami finom, vagy a kiegyensúlyozott étrend része. És igazából ez a felnőttekre is igaz. A húsvét pedig remek apropó egy kis asztali kreatívkodásra.

1. Húsvéti tojások vagy madárfészek?

Húsvéti madárfészek

A legegyszerűbben talán ezt a kreatív fogást tudjátok elkészíteni. És a gyerekek általában imádják a bolognai tésztát, szóval a siker borítékolva van.

Míg fő a spagetti tészta, készítsd el a szószt MAGGI Klasszikus Bolognai vagy MAGGI Zöldfűszeres Bolognai üveges szószból. A kifőtt tésztát keverd össze a finom szósszal, formázz belőle kis fészket a tányéron, majd helyezz bele mini mozzarella golyókat. Friss bazsalikomlevéllel még jobban mutat.

A rostban gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében válassz teljes értékű gabonából készült tésztafélét és tálalj mellé friss salátaleveleket, így még élethűbb fészek-forma kerül majd a tányérra.

2. Répa vagy mégsem?

Elképesztően jól mutatnak az asztalon ezek a kis töltött tészta „répák”. Sokkal egyszerűbb őket elkészíteni, mint gondolnád, és az a szuper bennük, hogy gyakorlatilag bármilyen krémmel megtöltheted őket.

Húvéti répatölcsér

A legegyszerűbb változat talán a tojáskrémmel töltött, de a tonhalkrém, sonkakrém vagy sajtkrém is jól illik hozzá.

Így készítsd:

  1. A leveles tésztát vágd keskeny csíkokra.
  2. Egy kúp alakúra formázott, vajjal megkent alufóliára tekerd fel.
  3. Kend be tojássárgájával. (Ha természetes ételszínezőt szeretnél, gyúrd össze a tésztát kevés paradicsompürével, sáfránnyal vagy sárgarépa pürével, vagy a feltekerés után kenj rá egy kevés olajjal összekevert pirospaprikát)
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd ki. Miután kihűlt, töltsd meg.

Gyümölcsös zabkása húsvétra hangolva

Húsvéti zabkása

A zabkása szuper praktikus reggeli fogás. Egyrészt, mert a zab rosttartalmának köszönhetően jól illik a kiegyensúlyozott étrendbe, másrészt mert egyszerűen és változatosan elkészíthető.

Kóstoltátok már a NESQUIK All Natural Zabkását? Így tényleg 2 perc alatt készül el a reggeli finomság, ráadásul a gyerekek kedvenc kakaós ízében. Ezután nem marad más, mint a díszítés, természetesen friss gyümölccsel.