3 lakásdekoráció levendulából, amit gyerekekkel is elkészíthetsz

Életmód
lakásdekoráció levendulából
Levendula szezonban az is jó program, ha közösen szeditek, ezeket a gyönyörűségeket pedig öröm lesz együtt elkészíteni.

Ha van otthon levendulátok a teraszon vagy a kertben, könnyedén „leszüretelhetitek”, de csodás levendulamezők vannak az országban, amiket érdemes megcsodálni. Sok helyen szerveznek van a levendula „szedd magad” akciót is.

Ha pedig már begyűjtöttétek, tehetitek kisebb-nagyobb vázákba a lakásban, vagy készíthettek belőle szebbnél szebb lakásdekorációkat.

Idén próbáljátok ki ezeket:

1. Kép levendulával

kép levendulával

Egy fotókeret vagy kisebb képkeretre, kartonra és ragasztóra lesz hozzá szükségetek. A papírra tetszőleges formában és mennyiségben ragasszatok levendulát, majd rögzítsétek a keretbe. Valószínűleg az üveg nem fog ráférni, de ez az alkotás így még szebb. 

Akár a keretet is díszíthetitek, ha köttök ré szép színes szalagból masnit.

2. Levendula koszorú

levendula koszorú

Ezt akaszthatjátok az ajtóra, de az asztalon is gyönyörűen mutat.

Egy szép koszorúalapra rögzítsétek a levendulát zsineggel vagy dróttal, díszítsétek szalaggal. A szalag azért is jó, mert ha a rögzítés valahol kilátszik, azt jótékonyan eltakarja.

Nem is kell az egész koszorú alapot beborítani virággal, az is nagyon szép, ha csak egy kisebb részre köttök egy formás csokrot.

3. Színes batyuk

batyuk

Ha van otthon ehhez használható anyagod, te magad is megvarrhatod, vagy beszerezhetsz zsákocskát hobbiboltról vagy az internetről. A kisgyerekek használaton kívüli zoknija vagy vászon zsebkendő is kitűnően használható erre a célra. A gyerekek pedig segíthetnek megtölteni, és színes selyemszalagokkal átkötni. 

Az alkotáshoz kell az energia, kóstoljátok meg az új Balaton Milkshake-et, és vigyetek színt a nyaratokba! Vajon melyik lesz a kevencetek, az epres vagy a banános Balaton Milkshake?