3 csodálatos asztaldísz tavaszra

Életmód
Asztaldísz
A tavasz közeledtével remekül fel tudja dobni az étkező vagy a konyha hangulatát egy gyönyörű, tavaszi asztali dekoráció, melyet te is könnyedén el tudsz készíteni.

Nem tudod, hogy állj neki, vagy elképzelésed sincs, hogyan csempéssz egy kis tavaszt az otthonodba? A következő gyönyörű tavaszi dekorációs tippek biztosan segítségedre lesznek.

Tavaszi asztaldíszt sokféle alapanyagból készíthetünk, sok minden eleve akadhat is a háztartásunkban, de néhány fontos kellékre mindenképpen szükséged lesz.

Elsősorban koszorúalapra (ez lehet vesszőből, szalmából, hungarocellből vagy kartonpapírból is), szalagokra, masnikra, sok esetben tűződrótra és egy ragasztópisztolyra. Jól jöhet néhány selyemvirág, filcanyag, tojáshéj, zsákvászon, fafigurák és -díszek, attól függően, hogy milyen stílusú koszorúra vágysz.

Ha nem akarsz új koszorúalapot venni, bátran újrahasznosíthatod lecsupaszított adventi koszorúdat is!

Virágos

Virágos

Egy sima vesszőalapon szórj el néhány selyemvirágot, pillangót majd ragasztópisztollyal rögzítsd őket. Igazán tavaszi hangulatú lesz a koszorúd, ha a díszítés végeztével néhány színes szalagból készült masnit is kötsz rá.

Tojásos

Tojásos

Legjobb, ha zöld koszorúalapot használsz. Csak színes tojásokra lesz szükséged, melyek színben passzolnak lakásod domináns színeihez. Ragasztópisztollyal rögzítsd őket körkörös elrendezésben az alapra. Extra díszítésként apró virágokkal, levelekkel, ágakkal is díszítheted.

A koszorúhoz használhatsz festett vagy hungarocell tojásokat is, de szuperül mutat a koszorú különböző, színes csokifigurákból is. Így lesz a koszorúd dekoratív és finom egyszerre. A Smarties csokitojások ráadásul meglepetést is tartalmaznak, hiszen finom, színpompás Smarties drazsékkal töltöttük őket.

Nyuszi fészekben

Nyuszi

Igazán aranyos asztaldísz a fészekben ülő nyuszi, mely biztosan mosolyt csal minden vendéged arcára. Egy kis méretű vessző alapba ültess egy fehér héjú főtt tojást, filctollal akár mosolygós arcot is rajzolhatsz a „nyuszinak”. Két füle lehet két jópofa toll és díszítésképp rakj mellé leveleket vagy apró virágokat.

Ha nem szeretnél igazi tojást használni, hobbiboltban beszerezhető hungarocell tojással is remekül mutat