Utazás macskával?

Kisállat
Utazás macskával?
Ki látott már utazó macskát? Igaz ritka, de nem lehetetlen! Kicsit több figyelmet igényel, mint kutyával nyaralni, de ha ezt tervezed, szoktasd hozzá a cicád már az elején!

Gyorsan le kell szögezni, hogy nem minden macska alkalmas a közös nyaralásra. Tíz éves cirmidet, aki eddig nem mozdult ki az otthon biztonságából, már nem valószínű, hogy érdemes nyaralni vinni, mert egyikőtöknek sem lesz az igazi.

A macskás utazásnak az a titka, hogy kiskorától vidd alkalmanként magaddal, szokja meg a helyváltoztatást, az ilyenkor alkalmazott szabályokat, eszközöket. 

  • Szoktasd kiscicaként a macskahordozóhoz, pórázhoz, hogy ezek az eszközök ne hozzák rá a frászt. 
  • Gyakoroljátok a pórázon való kinti sétát, folyó ügyek elintézését akkor is, ha épp nem nyaraltok. Egy év alatt kijön a gyakorlatból és már nem lesz neki komfortos, ha ismét nekivágnátok.
  • Legyen minden papírja rendben, legyen benne chip és kapja meg a védőoltásokat.
  • Az ivartalanítás kérdése nem ennek a cikknek a témája, de ha viszed magaddal a cicád idegen környezetbe, akkor ivartalanított cicával könnyebb dolgod lesz.
  • Ne hagyd egyedül új helyen hosszan, mert unalmában kárt tehet a szállásotokban, megijedhet valamitől.
  • Mindig érdeklődj a szálláson előre, bár sok most már az állatbarát kiadó ház, hotel, panzió, de érdemes jelezni, hogy te macskával érkezel.

Végül, jó észben tartani, hogy bármennyit gyakoroltok, lehet, hogy nem fogja élvezni a közös utazást, idegen helyen alvást. Ha nem megy, ne erőltesd, inkább szervezz be egy barátot cicaszitternek, és mindenki nyaraljon nyugodtan.

Akár utaztok, akár te hagyod ott őt rövidebb-hosszabb időre, kényeztesd cicádat a kedvencével, attól kicsit biztos elfogadóbb lesz. A PURINA állatorvosai és táplálkozástudományi szakemberei által kifejlesztett Purina ONE száraz és nedves macskaeledelek teljes értékű és kiegyensúlyozott receptúrákkal biztosítják macskád számára a minőségi táplálást. A Purina ONE száraz tápok ropogós textúrával kényeztetik cicádat, míg a nedves eledelek hozzájárulnak a megfelelő hidratációhoz, nem is beszélve a nagyszerű ízvilágról.