Újabb szuper köret sültkrumpli helyett

Étkezés
Szuper köret
Így tudod változatossá tenni étkezésed köret fronton. Hiszen van élet a krumpli-rizs-párolt zöldség háromszögön túl is!

A sütőben sült zöldség nagyon hálás műfaj. Szinte semmit nem kell vele csinálnod, csak megpucolod, megkened kevés olajjal, fűszerezed, és a sütőben szépen megsül.

Gyakorlatilag bármilyen zöldség jó erre a célra. Korábban már írtunk az édesburgonyáról, ami az egyik legszuperebb sültkrumpli helyettesítő, főleg ha szórsz rá parmezánt is, most pedig bemutatjuk legújabb kedvencünket, a fehérrépát. Ezt a zöldséget tényleg nagyon ritkán használjuk a húslevesen kívül, pedig méltatlan a mellőzése. 

A fehérrépa rosttartalma mellett említésre méltó C- és K- vitamin tartalma, de emellett van benne nátrium, folsav, kálium és kalcium is.

Fehérrépából egyébként elképesztően finom krémleves készíthető, de pürésítve, köretnek is kiváló.

Ha viszont sült krumpli helyett ennétek, így készítsd:

  1. Pucold meg a fehérrépát, majd vágd hasábokra.
  2. Egy tálban keverj össze olajat, sót, borsot, fűszereket, és reszelt parmezánt, ezzel egyenletesen kend be a zöldséget.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg aranybarna lesz. 
  4. A tepsibe tehetsz még mellé citromgerezdeket, tálaláshoz pedig szórd meg friss fűszernövényekkel, pl. kaporral. 
  5. Fokhagymás mártogatóssal szuper. 

 

Változatos fűszerezéssel a sült zöldségek még izgalmasabbá tehetők. Próbáld ki a sült fehérrépát úgy, hogy az olajba só, bors és fűszerek helyett MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket teszel, de nyugodtan kísérletezhetsz a MAGGI fűszerkeverékek többi változatával is!