Uborka szendvics

Étkezés
Uborka szendvics
Szendvics, amihez nem kell péksütemény.

Szuper nassolnivaló, vagy gyors harapnivaló, ha vendégek jönnek, de csomagolhatod tízóraira munkahelyre, suliba is.

Az egész lényege a hámozott, hosszában félbevágott, és kimagozott uborka. A kimagozott, kivájt részbe gyakorlatilag bármilyen tölteléket tölthetsz, amit egy hagyományos szendvicsbe is tennél, majd a két fél – már töltött – uborkát egymásra fordítod, és kész a töltött „uborka bagett”. Haraphatod, vagy karikákra vághatod, az ízesítések tárháza pedig végtelen. 

Ha reggelire eszitek, egészítsétek ki egy kis szelet teljes kiőrlésű pirítóssal, így a kiegyensúlyozott reggelihez ajánlott teljes értékű gabona sem fog hiányozni a menüből.

Sajtos-sonkás uborka szendvics

Az egyik fél uborkába kenj egy kevés mustárt vagy ketchupot, tegyél rá összehajtott sonka szeleteket, a másik felébe nyomj majonézt, és helyezz rá sajtszeleteket. A végén tedd össze a két fél uborkát, és máris kész a sajtos-sonkás szendvics.

Kapros sajtkémes-lazacos szendvics 

Kend meg mindkét fél uborkát kaporral elkevert sajtkrémmel, tegyél rájuk egy szelet lazacot, locsold meg egy pár csepp citromlével, majd zárd össze a szendvicset

Mozzarellás- paradicsomos-pesztós szendvics

Kend meg mindkét uborka belsejét pesztóval, az egyik felébe tegyél félbe vágott mozzarella golyókat, vagy mozzarella szeleteket, a másik felébe paradicsomot.

Pikáns, magyaros szendvics

Keverj el túrót egy kevés joghurttal és MAGGI Magyaros fűzerkeverékkel. Adj hozzá karikákra vágott újhagymát, majd a túrókrémmel töltsd meg az uborkát. A túrókrémre tegyél még pár szelet kolbászt, majd zárd össze a szendvicset.

Az új MAGGI fűszerkeverékek 8 különböző ízvilággal gazdagíthatják ételeidet. Ráadásul tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, kizárólag olyan hozzávalókból, amiket a saját konyhádból is ismerhetsz. Próbáld ki a MAGGI Gyros, Csirke, Fasírt, Magyaros, Fokhagymás, Pikáns, Sültkrumpli vagy Sertés fűszerkeveréket az intenzív, természetes ízekért.