Tűzbe hoz az alma csatni

Étkezés
Tűzbe hoz az alma csatni
Íme egy trükk, hogyan tüzeld fel a magányos sülteket. Ha nem akarsz sokat bajlódni a főzéssel, mégis valami különlegeset szeretnél, készíts a sült fogások mellé alma csatnit.

A csatni egy indiai eredetű „szósz”.  Zöldségből és gyümölcsből is készíthető, ízvilága nagyon intenzív, fűszeres, ezért a semlegesebb ízű sós ételeket remekül feldobja. Állaga lekvárszerű, sűrű. Az alma csatni egyszerű, gyorsan elkészül, és ráadásul minden hozzávalója könnyen beszerezhető. 

Ha kipróbálnál egy igazán ütős, mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot, főzz egy adag barnarizst, süss ki pár perc alatt egy adag Garden Gourmet Grillezett Falatot, ami bár megszólalásig hasonlít a sült csirkefalatokra, igazából egy rostban és fehérjében gazdag, vegetáriánus finomság, és tálald mellé ezt a különleges alma csatnit.

Alma csatni

Alma csatni

4

Hozzávalók

  • 6 db közepes méretű alma 
  • 1,5 kk csillagánizs (darálva)
  • 2 ek vaj
  • 2 db szárított erős pirospaprika összemorzsolva
  • 1 kk kurkuma
  • 50 ml víz
  • 6 ek cukor

Elkészítés

  1. Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd kis kockákra.
  2. A vajat melegítsd fel, a csillagánizst, a kurkumát és a paprikát enyhén pirítsd meg benne.
  3. Keverd meg az almakockákat, és párold 5-6 percig lassú tűzön.
  4. Öntsd alá a vizet, fedő alatt nagy lángon, gyakran kevergetve főzd kb. 15 percig (míg az alma megpuhul).
  5. Add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg a csatni besűrűsödik.

Gyerekeknek készíts chili nélkül „hamis csatnit”.