Étkezés
4
Hozzávalók
- 6 db közepes méretű alma
- 1,5 kk csillagánizs (darálva)
- 2 ek vaj
- 2 db szárított erős pirospaprika összemorzsolva
- 1 kk kurkuma
- 50 ml víz
- 6 ek cukor
Elkészítés
- Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd kis kockákra.
- A vajat melegítsd fel, a csillagánizst, a kurkumát és a paprikát enyhén pirítsd meg benne.
- Keverd meg az almakockákat, és párold 5-6 percig lassú tűzön.
- Öntsd alá a vizet, fedő alatt nagy lángon, gyakran kevergetve főzd kb. 15 percig (míg az alma megpuhul).
- Add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg a csatni besűrűsödik.
Gyerekeknek készíts chili nélkül „hamis csatnit”.