Alma csatni

Étkezés
Alma csatni
4

Hozzávalók

  • 6 db közepes méretű alma 
  • 1,5 kk csillagánizs (darálva)
  • 2 ek vaj
  • 2 db szárított erős pirospaprika összemorzsolva
  • 1 kk kurkuma
  • 50 ml víz
  • 6 ek cukor

Elkészítés

  1. Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd kis kockákra.
  2. A vajat melegítsd fel, a csillagánizst, a kurkumát és a paprikát enyhén pirítsd meg benne.
  3. Keverd meg az almakockákat, és párold 5-6 percig lassú tűzön.
  4. Öntsd alá a vizet, fedő alatt nagy lángon, gyakran kevergetve főzd kb. 15 percig (míg az alma megpuhul).
  5. Add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg a csatni besűrűsödik.

Gyerekeknek készíts chili nélkül „hamis csatnit”.