Szívesen csinálnál egy finom salátát, de mindig ugyanaz a három recept jut az eszedbe? Akkor nézd meg ezeket a recepteket!
Itt a jó idő, a piacokat elárasztották a friss roppanós idényzöldségek. Mégis, amikor salátakészítésre kerül a sor, a legtöbbször az uborka, paprika, paradicsom hármasa van a terítéken, esetleg ezek olívabogyóval és fetával felturbózott változata.
Pedig rengeteg lehetőség van ám, mutatunk is kettőt.
Spárga szezonban ez a saláta recept jól fog jönni.
Ha tavasz, akkor spárga. Spárga minden mennyiségben. Salátában is.
2
Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga
- 1/2 bögre kuszkusz
- 4 db hónapos retek
- 1 csokor petrezselyem finomra aprítva
- só ízlés szerint
- 1 csomag Garden Gourmet Falafel
Elkészítés
- A kuszkuszt tedd kétszeres mennyiségű forró, sós vízbe, és fedő alatt hagyd állni, míg felszívja a vizet, és puha lesz.
- A spárgát alaposan tisztítsd meg, tedd forrásban levő vízbe és főzd, amíg megpuhul, de még roppanós marad. Ez kb. 5 – 7 perc.
- Míg a spárga fő, készítsd el a Garden Gourmet Falafelt csomagoláson leírtak alapján.
- Amikor a spárga megfelelő állagúra puhult, öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideg vizet. Így akadályozhatod meg, hogy a spárga a hő hatására túlpuhuljon.
- A főtt spárgát vágd kb. 2 cm-es darabokra, a retket pedig vékony karikákra. Enyhén sózd meg őket.
- Keverd a zöldségeket és a felaprított petrezselymet a kuszkuszhoz, tálald mellé a Garden Gourmet Falafel golyókat.
Próbáld különleges összetevőkkel. És egészítsd ki kecskesajttal.
2
Hozzávalók
- 2 marék madársaláta
- 4 szem eper apró kockákra vágva
- 3 dkg lágy kecskesajt összemorzsolva
- 1 ek pirított fenyőmag
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- csipet só
Elkészítés
- Az olívaolajat, balzsamecetet, sót keverd össze, öntsd a madársalátára, és jól forgasd össze.
- Tedd rá az epret és a kecskesajtot
- Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot, majd szórd meg vele a salátát.