Tavaszi saláta receptek

Étkezés
Tavaszi saláta receptek
Szívesen csinálnál egy finom salátát, de mindig ugyanaz a három recept jut az eszedbe? Akkor nézd meg ezeket a recepteket!

Itt a jó idő, a piacokat elárasztották a friss roppanós idényzöldségek.  Mégis, amikor salátakészítésre kerül a sor, a legtöbbször az uborka, paprika, paradicsom hármasa van a terítéken, esetleg ezek olívabogyóval és fetával felturbózott változata.

Pedig rengeteg lehetőség van ám, mutatunk is kettőt.

Spárga saláta kuszkusszal és falafellel

Spárga saláta kuszkusszal
Spárga szezonban ez a saláta recept jól fog jönni.
Ha tavasz, akkor spárga. Spárga minden mennyiségben. Salátában is.
2

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • 4 db hónapos retek
  • 1 csokor petrezselyem finomra aprítva
  • só ízlés szerint
  • 1 csomag Garden Gourmet Falafel

Elkészítés

  1. A kuszkuszt tedd kétszeres mennyiségű forró, sós vízbe, és fedő alatt hagyd állni, míg felszívja a vizet, és puha lesz.
  2. A spárgát alaposan tisztítsd meg, tedd forrásban levő vízbe és főzd, amíg megpuhul, de még roppanós marad. Ez kb. 5 – 7 perc. 
  3. Míg a spárga fő, készítsd el a Garden Gourmet Falafelt csomagoláson leírtak alapján.
  4. Amikor a spárga megfelelő állagúra puhult, öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideg vizet. Így akadályozhatod meg, hogy a spárga a hő hatására túlpuhuljon. 
  5. A főtt spárgát vágd kb. 2 cm-es darabokra, a retket pedig vékony karikákra. Enyhén sózd meg őket.
  6. Keverd a zöldségeket és a felaprított petrezselymet a kuszkuszhoz, tálald mellé a Garden Gourmet Falafel golyókat.

Kecskesajtos madársaláta eperrel és fenyőmaggal

Kecskesajtos madársaláta eperrel és fenyőmaggal
Próbáld különleges összetevőkkel. És egészítsd ki kecskesajttal.
2

Hozzávalók

  • 2 marék madársaláta
  • 4 szem eper apró kockákra vágva
  • 3 dkg lágy kecskesajt összemorzsolva
  • 1 ek pirított fenyőmag
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet
  • csipet só

Elkészítés

  1. Az olívaolajat, balzsamecetet, sót keverd össze, öntsd a madársalátára, és jól forgasd össze.
  2. Tedd rá az epret és a kecskesajtot
  3. Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot, majd szórd meg vele a salátát.