Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Spárga, most levesben

Tippek saláta készítéshez

Tavaszi saláta receptek

Szívesen csinálnál egy finom salátát, de mindig ugyanaz a 3 recept jut az eszedbe? Akkor nézd meg ezeket a recepteket! 

Itt a jó idő, a piacokat elárasztották a friss roppanós idényzöldségek.  Mégis, amikor salátakészítésre kerül a sor, a legtöbbször az uborka, paprika, paradicsom hármasa van a terítéken, esetleg ezek olívabogyóval és fetával felturbózott változata.
Pedig rengeteg lehetőség van ám, mutatunk is párat.

Spárga saláta kuszkusszal

Ha tavasz, akkor spárga. Spárga minden mennyiségben. Salátában is. Ha még csak most barátkoztok, olvasd el korábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogyan érdemes pucolni és használni a spárgát.

Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
1 bögre kuszkusz
3 db hónapos retek
1 csokor petrezselyem finomra aprítva
só ízlés szerint
1 marék dió nagyobb darabokra törve, pirítva

  1. A kuszkuszt tedd 2-szeres mennyiségű forró, sós vízbe, és fedő alatt hagyd állni, míg felszívja a vizet, és puha lesz
  2. A spárgát alaposan tisztíts meg, tedd forrásban levő, és főzd, amíg megpuhul, de még roppanós marad. Ez kb. 5 – 7 perc. 
  3. Amikor a spárga megfelelő állagúra puhult, öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideg vizet. Így akadályozhatod meg, hogy a spárga a hő hatására túlpuhuljon. 
  4. A főtt spárgát vágd kb. 2 cm-es darabokra, a retket pedig vékony karikákra. Enyhén sózd meg őket
  5. Keverd a zöldségeket és a felaprított petrezselymet a kuszkuszhoz, és szórd meg a pirított dióval

 

Nestlé tippünk
A kuszkusznak intenzívebb ízt kölcsönöz, ha a só mellett más fűszereket is raksz a „főzővizébe”. Próbáld ki a MAGGI fokhagymás fűszerkeveréket, és meglátod, milyen jót tesz neki!

 

Nyers almás cékla saláta mazsolával és dióval

Májusban kerül a piacokra az új cékla. Ebből a finomságból kár is lenne savanyúságot csinálni, edd inkább nyersen!

Hozzávalók:
2 közepes cékla
1 db alma
1 marék dió rusztikusra törve
1 ek mazsola vízbe áztatva
½ citrom leve
1 tk méz
1 ek olívaolaj
csipet só

  1. A céklát és az almát pucold meg, reszeld le, majd keverd össze. Keverd hozzá a lecsöpögtetett mazsolát is. 
  2. A citrom levéből, olajból mézből és sóból készíts salátaöntetet, öntsd a zöldségekre, és alaposan keverd össze.
  3. Tálalás előtt szórd meg dióval.

 

Kecskesajtos madársaláta eperrel és fenyőmaggal

Hozzávalók:
2 marék madársaláta
4 szem eper apró kockákra vágva
3 dkg lágy kecskesajt összemorzsolva
1 ek pirított fenyőmag
1 ek olívaolaj
1 tk balzsamecet
csipet só

  1. Az olívaolajat, balzsamecetet, sót keverd össze, öntsd a madársalátára, és jól forgasd össze.
  2. Tedd rá az epret és a kecskesajtot
  3. Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot, majd szórd meg vele a salátát.