Sült gesztenye, őszi hangulathoz igazi finomság

Étkezés
Sült gesztenye
Mit csinálj, ha szeretnél gesztenyét sütni otthon? Mi sem egyszerűbb! Itt a tuti otthoni sült gesztenye recept.

Ha igazi téli finomságra vágysz, akkor ne hagyd ki a szelídgesztenyét! A sült gesztenye utánozhatatlan illata a karácsonyi vásárok elmaradhatatlan kelléke, de miért kellene addig várnod? Irány a piac!

Első lépésként vegyél fél kiló szelídgesztenyét. Ha vendégeket vársz, akkor nyugodtan vehetsz többet is, el fog fogyni!

Mivel fokozhatnád tovább az élményt, amit a forró, sült gesztenye okoz? Hát persze, hogy egy bögre forró csokival! A STARBUCKS forró csokoládés italporokkal pofonegyszerűen és villámgyorsan készíthetsz hagyományos vagy akár sós karamellás ízű forró csokit. A sült gesztenye – forró csoki párosnál kényeztetőbb finomságot elképzelni sem tudunk az őszi-téli szezonra. Megkóstolod?

Sült gesztenye

Sült gesztenye

Hozzávalók

  • fél kiló szelídgesztenye

Elkészítés

  1. Érdemes pár órára beáztatni a gesztenyéket, ha előrelátó voltál, akkor akár egész éjszakára vízben hagyhatod őket.
  2. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  3. Vágj 2x2 centis keresztet a gesztenyék héjába a domború oldalukon.
  4. Gurítsd a bevagdosott gesztenyéket sütőpapírral bélelt tepsibe, fedd le a tepsit alufóliával. Inkább nagyobb tepsit válassz, hogy a gesztenyék ne legyenek egymásra halmozva.
  5. Süsd a gesztenyéket lefedve 20 percig, majd fedetlenül 5 percig.

A tálalással érdemes várni pár percet, utána pedig indulhat a gesztenyepucolás és a falatozás.