Különleges őszi desszert, sütőtökös pohárkrém 

Gombaleves kétféleképpen

Sült gesztenye, őszi hangulathoz igazi finomság

Mit csinálj, ha szeretnél gesztenyét sütni otthon? Mi sem egyszerűbb! Itt a tuti otthoni sült gesztenye recept.

Ha igazi téli finomságra vágysz, akkor ne hagyd ki a szelídgesztenyét! A sült gesztenye utánozhatatlan illata a karácsonyi vásárok elmaradhatatlan kelléke, de miért kellene addig várnod? Irány a piac!

Első lépésként vegyél fél kiló szelídgesztenyét. Ha vendégeket vársz, akkor nyugodtan vehetsz többet is, el fog fogyni!

Érdemes pár órára beáztatni a gesztenyéket, ha előrelátó voltál, akkor akár egész éjszakára vízben hagyhatod őket. Ezután már pofon egyszerű az elkészítésük:
 

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Vágj 2x2 centis keresztet a gesztenyék héjába a domború oldalukon.
  3. Gurítsd a bevagdosott gesztenyéket sütőpapírral bélelt tepsibe, fedd le a tepsit alufóliával. Inkább nagyobb tepsit válassz, hogy a gesztenyék ne legyenek egymásra halmozva.
  4. Süsd a gesztenyéket lefedve 20 percig, majd fedetlenül 5 percig.


A tálalással érdemes várni pár percet, utána pedig indulhat a gesztenyepucolás és a falatozás.

 

Nestlé tippünk
A gesztenyesütéshez igazán hangulatos egy jó meleg ital. Ehhez megkóstolhatjátok téli kávékoktéljainkat, sofőröknek az alkoholmentes kávékoktél verziót ajánlunk, a gyerekeknek pedig egy nagy bögre extra csokis Nesquik kakaót!