Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Spárga, most levesben

Tavaszi saláta receptek

Két remek recept zöldborsóval

Újra itt a zöldborsó szezon, ezt most két villámgyors recepttel ünnepeljük. 

A zsenge zöldborsónak elég rövid a szezonja, ne hagyd ki! Amellett, hogy rostokban gazdag, növényi fehérjetartalma is támogatja a kiegyensúlyozott táplálkozást. 

Köles zöldborsóval (4 adag)

Ez a recept önmagában, salátaként is megállja a helyét, de kipróbálhatod köretnek is húsok mellé. 

Hozzávalók:
250 g köles
250 g zöldborsó
250 g feta sajt
4 dl alaplé MAGGI Erőleves kockából
1 gerezd fokhagyma összezúzva (ha tettél el a mélyhűtőbe medvehagymát, a fokhagyma helyett használhatod azt is)
1 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint

  1. Olívaolajon futtasd meg a kölest, de ne hagyd megpirulni! Öntsd fel az alaplével és főzd puhára, ez kb. 15 perc.
  2. A zöldborsót párhuzamosan főzd puhára, friss borsóból készítve ez is kb. 15 perc. Ha fagyasztott zöldborsóból készíted szezonon kívül, akkor forrástól számítva elég neki 5 perc!
  3. Keverd össze a zöldborsót a kölessel és az apróra vágott medvehagymával. Szórd meg a feta sajttal, és már tálalhatod is! Az sóval bánj óvatosan, a sajt is elég sós!

Mézes, mustáros csirkemell zöldborsóval (4 adag)

Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé
200 g zöldborsó
1 dl paradicsompüré
1 ek mustár
1 ek méz
2 ek MAGGI Grill fűszerkeverék
6 ek olaj

  1. Klopfold vékonyra a csirkemell szeleteket. Keverj 4 ek olajból, mézből, mustárból, fűszerkeverékből pácot. Alaposan kend be vele a hússzeleteket, és hagyd állni 1 órát. Addig főzd meg a zöldborsót.
  2. Vedd ki a pácból a csirkemell szeleteket, serpenyőben, 2 ek olajon pirítsd meg mindkét oldalukat. 
  3. Öntsd rájuk a paradicsompürét, alacsony lángon főzd puhára a húsokat, add hozzá a borsót és fedő alatt főzd még kb 10-15 percig, míg a borsó megpuhul.
  4. Tálalhatod barnarizzsel, bulgurral vagy kölessel is.