Csirke citromos-petrezselymes mártásban

Étkezés
Csirke citromos-petrezselymes mártásban
Ha a natúr csirke és a csirkepaprikás mellett valami újat is kipróbálnál, nézd meg ezt az egyszerűen elkészíthető, különleges receptet csirkéből.
4

Hozzávalók

  • 4 kis fél csirkemell filé
  • 3 ek olaj a sütéshez
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 dl húsleves alaplé (pl. MAGGI Tyúkhúsleves kockából)
  • 1/2 kis citrom vagy lime leve
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem – ha szereted a koriandert, próbáld ki friss korianderrel, de kaporral is fantasztikus
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés szárított chili - elhagyható

Elkészítés

  1. A csirkemell filékről töröld le a felesleges nedvességet, majd kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Akkor lesz finom puha, mégis enyhén pirult, ha forró olajba teszed, hagyos egy picit megpirulni, majd leveszed alatta a lángot, felöntöd kb 1/2 dl húsleves alaplével, és fedő alatt hagyod megpuhulni. Ha már átsült a hús, vedd le a fedőt, és süsd még magasabb lángon, hogy nagyjából elpárologjon mellőle a lé.
  2. Ha a csirke megsült, tedd félre, és ugyanabba a serpenyőbe, amiben sütötted (ne mosd el, és ne öntsd ki belőle a húslét), tedd bele a hagymát, pirítsd meg, majd add hozzá a maradék húsleves alaplét, a tejszínt, a fűszereket és a citrom levét. Főzd, amíg rotyog, és elkezd sűrűsödni. 
  3. Ekkor add hozzá a csirkét, és fedő alatt alacsonyabb lángon süsd össze a szósszal.
  4. Tálalás előtt szórd meg friss zöldfűszerrel, és locsolj rá még egy kevés citromlevet.