Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Hamis a baba, avagy kedvenc Wellingtonjaink

Izgalmas fogások natúr csirkéből gyorsan, egyszerűen

Izgalmas recept csirkéből

Ha a natúr csirke és a csirkepaprikás mellett valami újat is kipróbálnál, nézd meg ezt az egyszerűen elkészíthető, különleges receptet csirkéből. 

Sorozatunk előző részében mutattunk pár trükköt, hogyan lehet a sokak által unalmasnak tartott csirkéből változatos, ízletes, zamatos fogásokat készíteni. Most akkor mutatunk egy tuti receptet is.

Csirke citromos-petrezselymes mártásban 

Hozzávalók 4 főre
4 kis fél csirkemell filé
3 ek olaj a sütéshez
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 dl húsleves alaplé (pl. MAGGI Tyúkhúsleves kockából)
1/2 kis citrom vagy lime leve
1 dl tejszín
1 kis csokor petrezselyem – ha szereted a koriandert, próbáld ki friss korianderrel, de kaporral is fantasztikus
só, bors ízlés szerint
kevés szárított chili - elhagyható

 

  1. A csirkemell filékről töröld le a felesleges nedvességet, majd kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Akkor lesz finom puha, mégis enyhén pirult, ha forró olajba teszed, hagyos egy picit megpirulni, majd leveszed alatta a lángot, felöntöd kb 1/2 dl húsleves alaplével, és fedő alatt hagyod megpuhulni. Ha már átsült a hús, vedd le a fedőt, és süsd még magasabb lángon, hogy nagyjából elpárologjon mellőle a lé.
  2. Ha a csirke megsült, tedd félre, és ugyanabba a serpenyőbe, amiben sütötted (ne mosd el, és ne öntsd ki belőle a húslét), tedd bele a hagymát, pirítsd meg, majd add hozzá a maradék húsleves alaplét, a tejszínt, a fűszereket és a citrom levét. Főzd, amíg rotyog, és elkezd sűrűsödni. 
  3. Ekkor add hozzá a csirkét, és fedő alatt alacsonyabb lángon süsd össze a szósszal.
  4. Tálalás előtt szórd meg friss zöldfűszerrel, és locsolj rá még egy kevés citromlevet.

 

Mi legyen a köret?

A szokásos rizs vagy burgyonya köret helyett készíts hozzá bulgurt vagy kuszkuszt és friss salátát, de sütőben sült zöldségekkel is fantasztikus. Ehhez a nyers, megpucolt zöldségeket vágd karikákra, kockákra vagy hasábokra, vékonyan kend be a tetejüket olajjal, fűszerezd szárított zöldfűszerekkel, vagy MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel, és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket kb. 20 percig.