Így használd fel a levendulát a konyhában

Életmód
Így használd fel a levendulát a konyhában
Ha szereted ezt a csodás növényt, ne csak dekorációhoz vagy illatosításra használd! A levendula ugyanis szuper konyhai alapanyag.

Az egészséges táplálkozás változatos és színes! 

A levendula számos pozitív élettani hatással is rendelkezik, közismert nyugtató hatása miatt a levendulából készült illóolajat természetes gyógyításra is használják.  

A levendula illóolajat kizárólag párologtatáshoz és bőrre kenve használd! Mivel egyes illóolajok bőrirritációt okozhatnak, ha bőrre kened, előtte higítsd kókuszolajjal vagy más „vivőolajjal”.
Fontos továbbá, hogy táplálkozási céllal csak megbízható forrásból származó levendulát használj, és mindig a javaslatnak megfelelően kezeld!

Nézzük, mire tudod használni a levendulát a konyhában

  • Készíts fűszerkeveréket levendulával, amit aztán a húsok ízesítéséhez használhatsz. 
  • Ha a friss levendulavirágot tejbe, tejszínbe áztatod, az ebből készült süteménynek remek aromát kölcsönöz. 
  • A levendulás porcukor remekül feldobja az édességeket. 
  • A levendulás mézet teheted joghurtba, sütemények krémjébe, de akár sült húsokat is megkenhetsz vele. 
  • A levendulából készült teát ihatod magában, vagy pácolhatsz benne kacsamellet. 
  • A levendulalekvár kitűnő kísérője intenzívebb ízű sajtoknak. 
  • Készíthetsz levendulával ízesített limonádét. 
  • Ízesíthetsz vele dzsemeket, lekvárokat. 
  • Ha szeretitek a csokis édességeket, az olvasztott csokiba keverj levendulát, és így készítsd el kedvenc sütidet! Kipróbálnál egy klassz sütés nélküli csokis finomságot? Kattints cikkünkre!

Különleges, rostban gazdag reggelit készíthetsz, ha kedvenc Nestlé Cheerios Oats teljes kiőrlésű zabból készült gabonapelyhedet levendulás joghurttal öntöd le. Igazi mézes-levendulás csoda.