Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Farsangi vendégváró falatkák

Karácsonyi menü gyorsan és egyszerűen 1.

Hogyan ne essen össze a felfújtad?

A szuflé, másnéven felfújt egy gyorsan és változatosan elkészíthető ízletes fogás, mégis sokan félnek tőle annak köszönhetően, hogy hajlamos könnyen összeesni. Próbáld ki tippjeinket, és nem lesz többet gond az otthoni felfújt készítés. 

A felfújt azért remek étel, mert rengeteg ízben, sósan és édesen is elkészíthető. 10 perces előkészület után 15 perc alatt kisül, főfogásnak, köretnek és desszertnek is kiváló.  
 

Erre figyelj, amikor felfújtat készítesz: 

 

  • Dolgozz szobahőmérsékletű tojással. 
  • A fehérjét válaszd el a sárgájától, a fehérjéből fényes, kemény habot verj. Ehhez jó, ha teszel bele egy csipet sót. 
  • A keményre vert fehérjének nem tesz jót az állás, ezért rögtön keverd el szuflé masszájával. 
  • masszával történő összekeverés nagyon óvatosan történjen, a fehérjehab ne „törjön össze”, a végeredmény legyen egy levegős, habos krém. Ezt úgy tudod elérni, ha a habot öntöd a masszára, és nem fordítva, ráadásul több részletben teszed mindezt úgy, hogy egy spatulával forgatod át a habot a krém körül. 
  • szuflé formákat alaposan vajazd ki, majd a forma falaira egyenletesen oszlass lisztet/ zsemlemorzsát, kakaót (attól függően, hogy édes, vagy sós felfújtat készítesz). Ezután érdemes addig hűtőbe tenni a formákat, míg meg nem töltöd őket.  
  • A formákat sose töltsd tele (elég kb. ¾-ig), mert a felfújtnak hely kell ahhoz, hogy növekedjen.  
  • Amint összekeverted a fehérjét és a sárgáját, azonnal töltsd a formákba, és tedd a sütőbe. Ehhez persze az kell, hogy a sütőt időben beindítsd, hogy ekkorra már a kívánt hőfokon menjen. 
  • Sütés közben tilos a sütőt nyitogatni! 
  • Ha elkészült a felfújt, tálald azonnal, mert akármilyen ügyesen is készítetted, a szuflé maximum 10 percig bírja, aztán menthetetlenül összeesik. 

 

Ha kedvet kaptál, próbáld ki szuper blokkolifelfújt vagy csokiszuflé receptünket. 

 

Nestlé tippünk 
szuflé remek fogás egy gyors nyári ebédnek vagy akár vacsorának. Ha nincs sok időd, de szeretnéd még teljesebbé tenni a menüt, készíts előtte egy finom krémlevest a Maggi új termékcsaládjából, mely tartósítószer nélkül, a konyhádban is megtalálható alapanyagokból készül.