Lecsó egy kicsit másképp

Lencsefasírt citromos mártogatóssal

Hogyan lesz a párolt zöldség még finomabb?

Pároláskor a zöldségek megőrzik vitamintartalmuk nagy részét, ezért mindenképp érdemes ezt a konyhai technikát választanod, ha fontos számodra az egészséges táplálkozás. Mi pedig adunk pár tippet, hogy legyen a párolt zöldséged igazán ízletes. 

A vízgőz fölött párolás nem kifejezetten elerjedt konyhai eljárás hazánkban, melynek egyik oka az  lehet, hogy sokak szerint a párolt zöldségek íze nem elég intenzív.  

Ezekkel az apró trükkökkel erre könnyedén rácáfolhatsz: 

 

  • Tegyél a vízbe, aminek a gőze fölött párolod az ételt, 1-2 Maggi Zöldségleves kockát, így már egy finom, fűszeres gőz fölött párolódnak a zöldségeid. 
     
  • Párolás közben fűszerezd a zöldségeket szárított fűszerrel vagy ételízesítővel.  
     
  • Készíts batyukat! Ha rizstésztából készített batyuba, kilyuggatott, felül kicsit nyitva hagyott fóliába vagy zsírpapírba, a zöldségek mellé zöldfűszereket, sajtot, húsokat teszel, az ízek fantasztikusan összeérnek, és komplett kis fogásokat készíthetsz. 
     
  • Keverj ki hozzájuk egy finom mártást. Nyáron a mentás joghurtos szósz kifejezetten üdítő a zöldségek mellé.