Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ropogós csirkeszárnyak helyett próbáld ki ezt az ellenállhatatlan vegetáriánus finomságot!

Új év, új lasagne, cukkinivel

Főzelékek változatosan

Most van itt a káposztafélék szezonja. Zöldség is, meleg is, és ha magával sűríted, akkor máris könnyű fogást tálalhatsz. Együnk főzeléket!

Szereted a brokkolit és a karfiolt? Akkor készítsd el ezt a két extra gyors főzeléket, akár este is pikk-pakk össze tudod őket dobni. Ha marad, akkor rögtön vihetsz is magaddal másnap meleg ebédet.

Igazából mindkét verziónál az a fontos, hogy teljesen fölösleges őket rántani vagy habarni. Bár a hagyományos magyar konyha előszeretettel használja ezeket az eljárásokat, sokkal fittebb lesz a főzelék, ha akár 1-2 szem burgonyával vagy saját magával sűríted. 

Ha gyors és finom feltétet is szeretnél hozzá, akkor kattints zöldségfasírtos sorozatunkért! 

 

Tejfölös brokkoli főzelék

Brokkolit még a tél derekán is kapsz, és ebben a tejföltől krémes verzióban még a gyerekek is meg szokták kóstolni. Szép zöld és mégsem spenót smiley

Hozzávalók
1 közepes fej brokkoli
1 db burgonya
1 db MAGGI Erőleves kocka
4 ek tejföl

  1. A brokkolit mosd meg, a vastag szárát vágd le, és szedd rózsáira. A burgonyát pucold meg, és vágd apró kockákra.
  2. Kezdd főzni a burgonyát erőleves alaplében, 10 perc múlva mehet mellé a brokkoli is, a brokkoli puhulásáig főzd. 
  3. Szűrd le a főzővizét, de tegyél el belőle egy nagy bögrényit. 
  4. Tedd a zöldségeket az aprítóba, és turmixold össze őket. Rajtad áll, hogy egészen krémesre aprítod, vagy hagysz neki egy kis textúrát.
  5. Kevés főzővizet adj hozzá, keverd el benne a tejfölt, és tedd vissza egyet forrni. Ha nem elég lágy az állaga, adagolj hozzá a főzőlevéből.
Meglepően finom akár a levesbetétként ismert kolbászchips-szel is! 

 

Tejes karfiolfőzelék

Hozzávalók
1 közepes fej karfiol
2-3 dl sovány tej
1 db MAGGI Erőleveskocka
só, fűszerek ízlés szerint

  1. A karfiolt szedd kis rózsákra, mosd meg alaposan.
  2. Tedd fel főni fél liter tejben, amihez annyi vizet adj, hogy épphogy ellepje a karfiolt. Add hozzá az erőleves kockát. 
  3. Főzd addig, míg a karfiolt el tudod nyomni egy villával. 
  4. Merd át a karfiol több mint felét, hagyd hűlni egy kicsit, majd tedd az aprítóba, és turmixold krémesre. A fűszerek közül a fehérbors és a friss szerecsendió is jól áll neki, de ha szereted a fokhagymát, adj hozzá 1 kk MAGGI Fokhagymás Fűszerkeveréket
  5. A fűszered karfiolpürét keverd a félretett karfiolrózsákhoz.