Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Próbáltad már így a töltött burgonyát?

Variációk tortilla tekercsre

Főzelékek változatosan

Most van itt a káposztafélék szezonja. Zöldség is, meleg is, és ha magával sűríted, akkor máris könnyű fogást tálalhatsz. Együnk főzeléket!

Szereted a brokkolit és a karfiolt? Akkor készítsd el ezt a két extra gyors főzeléket, akár este is pikk-pakk össze tudod őket dobni. Ha marad, akkor rögtön vihetsz is magaddal másnap meleg ebédet.

Igazából mindkét verziónál az a fontos, hogy teljesen fölösleges őket rántani vagy habarni. Bár a hagyományos magyar konyha előszeretettel használja ezeket az eljárásokat, sokkal fittebb lesz a főzelék, ha akár 1-2 szem burgonyával vagy saját magával sűríted. 

Ha gyors és finom feltétet is szeretnél hozzá, akkor kattints zöldségfasírtos sorozatunkért! 

 

Tejfölös brokkoli főzelék

Brokkolit még a tél derekán is kapsz, és ebben a tejföltől krémes verzióban még a gyerekek is meg szokták kóstolni. Szép zöld és mégsem spenót smiley

Hozzávalók
1 közepes fej brokkoli
1 db burgonya
1 db MAGGI Erőleves kocka
4 ek tejföl

  1. A brokkolit mosd meg, a vastag szárát vágd le, és szedd rózsáira. A burgonyát pucold meg, és vágd apró kockákra.
  2. Kezdd főzni a burgonyát erőleves alaplében, 10 perc múlva mehet mellé a brokkoli is, a brokkoli puhulásáig főzd. 
  3. Szűrd le a főzővizét, de tegyél el belőle egy nagy bögrényit. 
  4. Tedd a zöldségeket az aprítóba, és turmixold össze őket. Rajtad áll, hogy egészen krémesre aprítod, vagy hagysz neki egy kis textúrát.
  5. Kevés főzővizet adj hozzá, keverd el benne a tejfölt, és tedd vissza egyet forrni. Ha nem elég lágy az állaga, adagolj hozzá a főzőlevéből.
Meglepően finom akár a levesbetétként ismert kolbászchips-szel is! 

 

Tejes karfiolfőzelék

Hozzávalók
1 közepes fej karfiol
2-3 dl sovány tej
1 db MAGGI Erőleveskocka
só, fűszerek ízlés szerint

  1. A karfiolt szedd kis rózsákra, mosd meg alaposan.
  2. Tedd fel főni fél liter tejben, amihez annyi vizet adj, hogy épphogy ellepje a karfiolt. Add hozzá az erőleves kockát. 
  3. Főzd addig, míg a karfiolt el tudod nyomni egy villával. 
  4. Merd át a karfiol több mint felét, hagyd hűlni egy kicsit, majd tedd az aprítóba, és turmixold krémesre. A fűszerek közül a fehérbors és a friss szerecsendió is jól áll neki, de ha szereted a fokhagymát, adj hozzá 1 kk MAGGI Fokhagymás Fűszerkeveréket
  5. A fűszered karfiolpürét keverd a félretett karfiolrózsákhoz.