Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Gondoltad, hogy a puliszka ilyen izgalmas?

Könnyű nyári fogások

Csupa színes őszi saláta

Ami gyors ebédnek vagy vacsorának is kiváló. Az ősz ízei egy tányérban.

Sokan azért nem rajonganak a salátákért, mert jobb ötlet híján a paradicsom-paprika-uborka háromszögben ragadtak. A saláta azonban egy nagyon változatos, sokszínű műfaj. Szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, olajos magvakkal, sajtokkal, gabonákkal, különböző salátaöntetekkel teheted változatossá.

Hideg és meleg hozzávalók is megférnek benne egymás mellett, és a húsimádóknak sem kell félniük, mert nincs olyan saláta, amibe ne lehetne pár szelet sült húst becsempészni. Ilyen ez a mostani recept is.

A fodros kelt érdemes minél gyakrabban beiktatni az étrendbe, salátákhoz kitűnő alapanyag. A fodros kel remek A-, C-, E-, K- és B6-vitaminforrás, de növényi fehérjékben és az élelmi rostokban is gazdag. Szintén említésre méltó mangán-, vas-, kalcium-, réz- és káliumtartalma is.


Hozzávalók (4 személyre)

A salátához
4 szelet csirkemell filé
1/2 csomag MAGGI Csirke fűszerkeverék
2 ek olaj
40 dkg kelbimbó
3 sárgarépa megpucolva, kis kockákra vágva
3 ek olívaolaj
1 fodros kel megmosva, kisebb darabokra vágva
50 g tökmag
30 g napraforgómag
50 g quinoa
10 dkg kecskesajt
só, bors ízlés szerint
kb. 3 dl víz

A salátaöntethez
½ dl olívaolaj
2 ek almaecet
csipet só
1 tk mustár

Díszítéshez (elhagyható)
gránátalma vagy aszalt vörösáfonya

  1. A csirkemell filéket forgasd meg 2 ek olajban elkevert MAGGI Csirke Fűszerkeverékben, hagyd állni pár percet, míg a salátát előkészíted.
  2. 3 ek olívaolajba tegyél csipet sót és borsot, majd vékonyan kend be vele a félbe vágott kelbimbókat és a sárgarépa szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd őket, míg megpuhulnak. Ez kb. 30 perc.
  3. Míg a zöldségek sülnek, a quinoát tedd fel kétszeres mennyiségű sós vízbe főni. Lassú tűzön főzd kb. 15 percig, míg teljesen magába szívja a vizet.
  4. Az olajos magvakat száraz serpenyőben pirítsd meg, majd tedd félre.
  5. A hozzávalókat alaposan összekeverve készítsd el a salátaöntetet is.
  6. Forró serpenyőben süsd ki a csirkemellet.
  7. A kész öntetet keverd össze a fodros kellel és a quinoával, tedd rá a kisült zöldségeket, a sajtot, és a pirított magokat, végül a húst.
  8. Díszítheted gránátalma magokkal vagy akár aszalt vörösáfonyával is.

Mi legyen a desszert?

Ha már nincs kedved még desszertet is készíteni? Tarts otthon különleges édességet. Egy szelet csoki ebéd után jólesik, ugyanakkor a mértékletességet is tudod vele tartani. Az új Gin Tonic-os After Eight csokoládé tökéletes választás, ha épp egy vékony szelet kényeztető különlegességre vágysz!