Csupa sajtos, színpompás vega rakott krumpli

Étkezés
Csupa sajtos, színpompás vega rakott krumpli
Hihetetlenül gyönyörű és ízletes ez az egytálétel, ami magában is megállja a helyét, de húsok mellé köretnek is kiváló.
4

Hozzávalók

  • 1 hosszabb édesburgonya meghámozva, karikákra vágva
  • 4 kisebb burgonya meghámozva, karikákra vágva
  • 3 közepes cékla meghámozva, karikákra vágva
  • 1 kis doboz mascarpone
  • kb. 1dl sovány tej
  • 10 dkg parmezán lereszelve
  • 1 ek friss rozmaring vagy kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 5 dkg füstölt trappista sajt lereszelve
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A mascarpone-t keverd össze annyi tejjel, hogy könnyen kenhető legyen, de ne folyós.
  2. Miután megpucoltad és vékony karikákra vágtad a zöldségeket, fajtánként tedd őket külön tálba.
  3. Minden zöldségre öntsd a tejes mascarpone, a parmezán és a kakukkfű negyedét, sózd borsozd, és forgasd át, míg a zöldségeken jól eloszlik a többi hozzávaló.
  4. Egy hőálló tál vagy tepsi aljára öntsd a maradék mascarpone, parmezán, kakukkfű és a zúzott fokhagyma keverékét.
  5. Erre a képen látható módon helyezz egy sor édesburgonyát, mellé egy sor krumplit, majd egy sor céklát. Folytasd ezt addig, míg a zöldségek elfogynak.
  6. Takard be alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
  7. Ezután vedd le a fóliát szórd a zöldségekre a reszelt sajtot, süsd tovább addig, míg a sajt megolvad, és aranybarna lesz (ha kell, emelhetsz a hőfokon, vagy grill fokozatra állíthatod a sütőt)