Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Sültkrumpli helyett próbáld ki ezt

Próbáltad már így a töltött burgonyát?

Csupa sajtos, színpompás rakott krumpli, ahogy a vegák is imádni fogják

Hihetetlenül gyönyörű és ízletes ez az egytálétel, ami magában is megállja a helyét, de húsok mellé köretnek is kiváló.

Tudtad?
A cékla és az édesburgonya is számos pozitív élettani hatással bír, gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban is.

 

A cékláról még azt is érdemes tudni, hogy sütve egyáltalán nem is emlékeztet a savanyú céklasaláta ízvilágára, így ebben a formában általában azok is kedvelik, akik amúgy nem rajonganak érte.

Nincs tehát kibúvó, ezt a receptet ki kell próbálni smiley Változtathatsz is rajta, a krumplit kiválthatod például fehérrépával vagy csicsókával is. A fűszerezésnél is eleresztheted a fantáziád, a kakukkfű mellett még számos egyéb fűszerrel is finom. Ha pedig nincs kedved az arányokkal kísérletezni, válassz egyet a 8 féle MAGGI fűszerkeverék közül! (Ebben az esetben viszont óvatosan bánj a sóval, mert a MAGGI fűszerkeverékek már tartalmazzák az ízesítéshez szükséges sót is)

Hozzávalók
1 hosszabb édesburgonya meghámozva, karikákra vágva
4 kisebb burgonya meghámozva, karikákra vágva
3 közepes cékla meghámozva, karikákra vágva
1 kis doboz mascarpone
kb. 1dl sovány tej
10 dkg parmezán lereszelve
1 ek friss rozmaring vagy kakukkfű
1 gerezd fokhagyma összezúzva
5 dkg füstölt trappista sajt lereszelve
só, bors ízlés szerint

  1. A mascarpone-t keverd össze annyi tejjel, hogy könnyen kenhető legyen, de ne folyós.
  2. Miután megpucoltad és vékony karikákra vágtad a zöldségeket, fajtánként tedd őket külön tálba.
  3. Minden zöldségre öntsd a tejes mascarpone, a parmezán és a kakukkfű negyedét, sózd borsozd, és forgasd át, míg a zöldségeken jól eloszlik a többi hozzávaló.
  4. Egy hőálló tál vagy tepsi aljára öntsd a maradék mascarpone, parmezán, kakukkfű és a zúzott fokhagyma keverékét.
  5. Erre a képen látható módon helyezz egy sor édesburgonyát, mellé egy sor krumplit, majd egy sor céklát. Folytasd ezt addig, míg a zöldségek elfogynak.
  6. Takard be alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
  7. Ezután vedd le a fóliát szórd a zöldségekre a reszelt sajtot, süsd tovább addig, míg a sajt megolvad, és aranybarna lesz (ha kell, emelhetsz a hőfokon, vagy grill fokozatra állíthatod a sütőt)