Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ropogós csirkeszárnyak helyett próbáld ki ezt az ellenállhatatlan vegetáriánus finomságot!

Miért pont kölest?

Csupa sajtos, színpompás rakott krumpli, ahogy a vegák is imádni fogják

Hihetetlenül gyönyörű és ízletes ez az egytálétel, ami magában is megállja a helyét, de húsok mellé köretnek is kiváló.

Tudtad?
A cékla és az édesburgonya is számos pozitív élettani hatással bír, gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban is.

 

A cékláról még azt is érdemes tudni, hogy sütve egyáltalán nem is emlékeztet a savanyú céklasaláta ízvilágára, így ebben a formában általában azok is kedvelik, akik amúgy nem rajonganak érte.

Nincs tehát kibúvó, ezt a receptet ki kell próbálni smiley Változtathatsz is rajta, a krumplit kiválthatod például fehérrépával vagy csicsókával is. A fűszerezésnél is eleresztheted a fantáziád, a kakukkfű mellett még számos egyéb fűszerrel is finom. Ha pedig nincs kedved az arányokkal kísérletezni, válassz egyet a 8 féle MAGGI fűszerkeverék közül! (Ebben az esetben viszont óvatosan bánj a sóval, mert a MAGGI fűszerkeverékek már tartalmazzák az ízesítéshez szükséges sót is)

Hozzávalók
1 hosszabb édesburgonya meghámozva, karikákra vágva
4 kisebb burgonya meghámozva, karikákra vágva
3 közepes cékla meghámozva, karikákra vágva
1 kis doboz mascarpone
kb. 1dl sovány tej
10 dkg parmezán lereszelve
1 ek friss rozmaring vagy kakukkfű
1 gerezd fokhagyma összezúzva
5 dkg füstölt trappista sajt lereszelve
só, bors ízlés szerint

  1. A mascarpone-t keverd össze annyi tejjel, hogy könnyen kenhető legyen, de ne folyós.
  2. Miután megpucoltad és vékony karikákra vágtad a zöldségeket, fajtánként tedd őket külön tálba.
  3. Minden zöldségre öntsd a tejes mascarpone, a parmezán és a kakukkfű negyedét, sózd borsozd, és forgasd át, míg a zöldségeken jól eloszlik a többi hozzávaló.
  4. Egy hőálló tál vagy tepsi aljára öntsd a maradék mascarpone, parmezán, kakukkfű és a zúzott fokhagyma keverékét.
  5. Erre a képen látható módon helyezz egy sor édesburgonyát, mellé egy sor krumplit, majd egy sor céklát. Folytasd ezt addig, míg a zöldségek elfogynak.
  6. Takard be alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
  7. Ezután vedd le a fóliát szórd a zöldségekre a reszelt sajtot, süsd tovább addig, míg a sajt megolvad, és aranybarna lesz (ha kell, emelhetsz a hőfokon, vagy grill fokozatra állíthatod a sütőt)