Étkezés
A mondás igaz, a szemünkkel is eszünk. Ezért fontos, hogy ami a tányéron van, nem csak finom, de szép is legyen. Ezek a színes receptek pedig egyenesen szemet gyönyörködtetőek. Ugye, már a látványuktól is jobb lett a kedved? Akkor képzeld el, milyen jó lesz, amikor az asztalodra kerül, és megkóstolod.
A szép ételek nem csak azért fontosak, hogy az ismerősök irigykedve nézzék a közösségi médiára kitett képeidet arról, milyen extra ebédet ettél, hanem azért is, mert tényleg hozzájárulnak ahhoz, hogy jókedvűen, szívesebben egyél meg egy fogást. A színes zöldségeknek köszönhetően ráadásul a vitaminraktáraidat is feltöltöd. A gyerekek is biztosan örülni fognak a vidám, színes ételeknek. Ha bejön ez az irány, akár tematikus napokat is tarthattok annak megfelelően, hogy kinek mi a kedvenc színe.
Tehát, ha egy kis vidámságot csempésznél az asztalra, ezeket a színes recepteket érdemes kipróbálnod.
Színkavalkád a sütőből
4
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell
- 40 dkg színes zöldség vegyesen: cékla, édesburgonya, burgonya, kelbimbó, zeller
- 2 ek olaj a zöldségekhez+ 2 ek olaj a hús sütéshez
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- 1 csomag MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alap
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés
- A zöldségeket hámozd meg, vágd kockákra (a kelbimbót nem kell), vékonyan kend meg a 2 ek olajjal.
- Terítsd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire, sózd, borsozd őket.
- A csirkemellet vágd szeletekre, tedd egy hőálló tál aljába.
- A MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alapot keverd össze a tejszínnel, és öntsd a húsra.
- A zöldségeket és a húst tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30 percig. 20 perc után kezdd el nézni a zöldségeket, mert attól függően, mekkorára vágtad őket, lehet, hogy 30 percnél korábban is készre sülnek.
- Míg a hús és a zöldségek sülnek, főzz ki barnarizst, ami remek köret lesz a tepsis finomságok mellé!
Étkezés
Ha szereted a szivárvány színeiben látni a világot, kattints különleges, de mindenekelőtt színes palacsinta receptjeinkért!