Étkezés
Ha szereted a szivárvány színeiben látni a világot, kattints különleges, de mindenekelőtt színes palacsinta receptjeinkért!
Így lesz színes a palacsinta
A tészta színezéséhez nem kell mást tenned, mint színezéket keverni a masszába. Ehhez használhatsz ételszínezéket is, de mi jobban szeretjük a természetes színező anyagokat.
- Sárga lesz a tészta a répalétől,
- piros a céklalétől,
- zöld a spenóttól, vagy a borsópürétől.
- Ha lila tésztát szeretnél, önts a tésztához áfonya levet,
- ha barnát, keverj bele kakaóport.
Ha folyékony színezéket keversz bele, az megváltoztatja a tészta állagát. Ezért ezt a mennyiséget a tésztához szánt egyéb folyadékból kell elvenned.
Ha nem akarsz gyümölcslevek készítésével bajlódni, színes bébiételeket is használhatsz színezéknek.
Színes palacsinta különleges ízekkel
Ha színes palacsintát sütsz, a töltelék színével is „dobhatsz rajta”.
- A spenótos-fetás töltelék például remekül mutat a piros tésztában
- Lila tésztába tegyél banán szeleteket, és szórd meg csokireszelékkel. Az ízesített csokikkal még egy kis csavart vihetsz az ízekbe.
- Zöld tésztába kenj sajtkrémet és tegyél rá egy szelet sonkát.
- Szintén zöld tésztába tekerve igazi különlegesség a hajszál vékony füstölt lazac szelet, és vékony réteg fűszeres sajtkrém.
- Gyönyörű szivárvány tortát is készíthetsz palacsintából, ha többféle színű palacsintát raksz egymásra, a rétegek közé pedig lekvárt kensz. Ez egyébként amerikai palacsinta-típusú tésztából is nagyon jól mutat.
A sós palacsinták mellé tálalj salátát, az édesek mellé pedig friss gyümölcsöt! Így amellett hogy igazán színes lesz a tányér, még a vitamin utánpótlásról is gondoskodsz.