Étkezés
Mártogatósnak, vendégváró finomságnak, és köretnek egyaránt telitalálat.
Hogy mi? Hát a sült édesburgonya!
Az édesburgonya remek béta-karotin forrás, ami az A-vitamin elővitaminja, mely fontos szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében. Emellett az édesburgonya gazdag C, B1, B2 és B6 vitaminban, valamint kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne. A többi zöldséghez képest magas pedig a fehérje tartalma is.
Ezek után már nem is kérdés, hogy kipróbálod-e.
Így készítsd a sült édesburgonyát:
- Hámozd meg a zöldséget, majd vágj belőle keskeny hasábokat, mintha hasábburgonyát csinálnál.
- A szeleteket oszlasd el egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást.
- Konyhai ecsettel vagy olajspray-vel vékonyan oszlass el rajta egy kevés olajat
- Fűszerezd ízlés szerint (az is elég, ha enyhén megsózod, de kísérletezhetsz más fűszerekkel is, mint a rozmaring vagy a római kömény)
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb 15-20 percig
Ha extra ropogóssá szeretnéd tenni, olajozás előtt forgasd meg az édesburgonya hasábokat 1 ek étkezési keményítőben.