Étkezés
Hétvégi filmnézéshez nassolnivalónak vagy vendégvárónak is fantasztikus, kívül roppanós, belül lágy krokettek.
4
Hozzávalók
A töltelékhez:
- 250 g fagyasztott leveles spenót
- 4 dl sovány tej vagy növényi ital
- 1,2 dl zöldségleves alaplé
- 7 dkg feta összemorzsolva
- 3 ek olaj
- 1/2 vöröshagyma apróra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 75 g liszt
- só, bors ízlés szerint
A panírhoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2,5 dl tej vagy növényi ital
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- Olvaszd ki a spenótot, és alaposan nyomkodd ki.
- Keverd össze a tejet és az alaplevet
- A feldarabolt vöröshagymát olajon dinszteld meg, add hozzá a zúzott fokhagymát, és még 1-2 percig, kevergetés közben hagyd pirulni.
- Add hozzá a lisztet (fontos, hogy legyen a serpenyőben valamennyi olaj, hogy a lisztet el tudd benne keverni), és keverd, amíg a lisztes rántás pirulni kezd.
- Ekkor fokozatosan, kevergetés mellett add hozzá a tej és az alaplé keverékét úgy, hogy sima, csomómentes legyen.
- Amikor a szósz selymes és krémes, tedd bele a spenótot, a fetát, és fűszerezd ízlés szerint. Kevergesd 1-2 percig, majd vedd le a tűzről.
- Hagyd a szószt hűlni, akár hűtőbe is teheted pár órára. Várj amíg masszává szilárdul.
- Formázz belőle kroketteket, amiket először forgass meg a morzsában, aztán márts egy pillanatra a tejbe, majd ismét forgasd morzsába.
- Serpenyőben, kevés, forró olajban süsd, amíg aranybarna lesz.
A forró olaj azért fontos a sütéshez, mert így nem szívja magába a zsiradékot az étel. Vigyázz azonban, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert akkor viszont könnyen megégnek a krokettek.