Lencsefasírt citromos mártogatóssal

Étkezés
Lencsefasírt citromos mártogatóssal
Egy újabb gyöngyszem a zöldségfasírt rajongóknak.

Hozzávalók

18 kis méretű fasírthoz

  • 2 bögre főtt lencse pépesre aprítva
  • 2 tojás
  • 3/4 bögre ricotta
  • 1/4 bögre reszelt parmezán
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 csomag petrezselyem felaprítva
  • 2 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék
  • 2/3 bögre pankó morzsa (helyettesíthető hagyományos zsemlemorzsával)

A citromos szószhoz 

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • ½ tk só
  • 1 marék bazsalikomlevél felaprítva
  • 1 kis doboz sovány joghurt
  • 1 ek olívaolaj 

Elkészítés

  1. Alaposan gyúrd össze a lencsefasírt hozzávalóit, és hagyd állni a masszát kb. 15 percig.
  2. A citromos pesztóhoz tedd a hozzávalókat turmixgépbe, és aprítsd, amíg selymes masszát kapsz. Ha túl sűrű, higíthatod vízzel, kevés olívaolajjal vagy citromlével. 
  3. A fasírt masszából formázz kis golyókat. Ha a massza túl nyúlós, adj még hozzá kevés morzsát. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd kb. 15-20 percig, míg aranybarna lesz.  Sütés előtt vékonyan átkenheted a fasírt golyókat olívaolajjal.

kcal referencia