Étkezés
Egy újabb gyöngyszem a zöldségfasírt rajongóknak.
Hozzávalók
18 kis méretű fasírthoz
- 2 bögre főtt lencse pépesre aprítva
- 2 tojás
- 3/4 bögre ricotta
- 1/4 bögre reszelt parmezán
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1 csomag petrezselyem felaprítva
- 2 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék
- 2/3 bögre pankó morzsa (helyettesíthető hagyományos zsemlemorzsával)
A citromos szószhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- ½ tk só
- 1 marék bazsalikomlevél felaprítva
- 1 kis doboz sovány joghurt
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Alaposan gyúrd össze a lencsefasírt hozzávalóit, és hagyd állni a masszát kb. 15 percig.
- A citromos pesztóhoz tedd a hozzávalókat turmixgépbe, és aprítsd, amíg selymes masszát kapsz. Ha túl sűrű, higíthatod vízzel, kevés olívaolajjal vagy citromlével.
- A fasírt masszából formázz kis golyókat. Ha a massza túl nyúlós, adj még hozzá kevés morzsát. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd kb. 15-20 percig, míg aranybarna lesz. Sütés előtt vékonyan átkenheted a fasírt golyókat olívaolajjal.