Nyáron se hanyagold a sportot!

Életmód
Nyáron se hanyagold a sportot
Avagy 3 gyakorlat, amit nyaraláskor is rendszeresen végezhetsz.

Ha egész nyáron fitt szeretnél maradni, ne hagyd ki a mozgást nyaraláskor sem! Ezt a 3 gyakorlatot bárhol, bármikor el tudod végezni, nem hajtod velük túl magad, mégis edzésben tartod a tested.
Nyaraláskor fontos a lazulás, de sokat teszel az egészséged érdekében, ha a mozgást ekkor sem hanyagolod. A kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres séták mellett sportolj is, így lesz igazán teljes az élet nyáron is!

Planking

Planking

Ha helyesen végzed a gyakorlatot, fantasztikusan formálja a hasat, feneket, combokat, és a karokat is. A planking az a gyakorlat, amit aztán tényleg bárhol, bármikor elvégezhetsz, és nem is időigényes. Tényleg nagyon hatékony, de nagyon fontos a helyes testtartás! Kezdők esetében a 30 másodperc is szép teljesítmény az elején, de rendszeres gyakorlással ez akár 4-5 percre is fejleszthető.

A helyes kivitelezéshez kattints cikkünkre!

Planking bárhol, bármikor

Életmód
A planking vagy más néven deszkapóz az egyik leghatékonyabb hasizomerősítő gyakorlat. Fontos azonban a helyes kivitelezés. Így csináld!
Planking

Fekvőtámasz

 

 

 

 

 

 

 

Fekvőtámasz

A planking alappozícióból kiindulva hajlítsd a karodat úgy, hogy a lehető legmélyebbre érjen a mellkasod, majd told vissza magad a kiinduló pózba. Vigyázz, hogy karhajlítás közben a törzsed maradjon egyenes! Csodásan formálja a mell- és karizmokat, ami ugye az ujjatlan szezonban nem hátrány.
Ha eddig nem fekvőtámaszoztál rendszeresen, kezdd először könnyített fekvőtámasszal!
A könnyített fekvőtámaszhoz a térded tedd le a földre, azonban az egyenes, feszített póz itt is fontos.

Guggolás

 

 

 

 

 

 

 

Guggolás

Feszes combok és hátsó. Nem kell hozzá más, mint a rendszeres guggolás. Akár reggel, még a reggeli előtt letudhatod a napi adagot, így máris magabiztosabban indulhatsz a strandra. Persze ne rögtön az ágyból kipattanva kezdj neki az edzésnek, hagyd, hogy izmaid, ízületeid is felébredjenek.
A helyes kivitelezés: Feszes, egyenes derékkal, telitalpon végezd a feladatot úgy, hogy a combod vízszintesig süllyedjen le, és közben a térded ne kerüljön a lábfej vonala elé! Ha már elég edzett vagy, akár súlyzókat is foghatsz a kezedben. Nyaraláskor nem valószínű, hogy lesz kéznél súlyzó, de helyettesítheted vízzel teli palackokkal.

Ne feledd, sportolásnak soha ne kezdj neki éhgyomorral! Egyél előtte egy Nestlé Fitness gabonapehely-szeletet, és máris jobban megy a mozgás. A Nestlé Fitness termékcsalád gabonapelyhei és gabonapehely-szeletei B2-, B3-, B5- és B6 vitaminokat tartalmaznak*, és teljes értékű zab hozzáadásával készülnek, így könnyen beépíthetők a kiegyensúlyozott étrendbe
*A B2-, B3-, B5- és B6 vitaminok részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.