Nyári zöldséges ínyencség, ami után megnyalod a tíz ujjad

Étkezés
Nyári zöldséges ínyencség, ami után megnyalod a tíz ujjad
Ha szereted a mexikói konyhát, és a zöldséges fogásokat, ezt ki kell próbálnod!

A Mexikói konyha ihlette ezt a Garden Gourmet vegán darált termékkel készült zöldséges ízorgiát, amit akkor is érdemes megkóstolnod, ha nem vagy vegán. Ha pedig növényi étrendet követsz, akkor egyenesen kihagyhatatlan.
Fél óra alatt bőven elkészül, és amellett, hogy mutatós, fehérjében gazdag húsmentes fogás. Nyáron egy könnyű ebédnek vagy vacsorának kiváló, de a grill fogások között is helyet kaphat. Kell ennél több ok, hogy kipróbáld?

Garden Gourmet termékeinket azoknak fejlesztettük, akik csökkenteni szeretnék húsfogyasztásukat, de nem szeretnének lemondani a hagyományos receptek ízvilágáról. Termékcsaládunk egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú finomságokat kínál, ami hozzájárul a napi fehérje bevitelhez.

Mexikói töltött paprika húsmentesen

Mexikói töltött paprika húsmentesen

4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet Sensational Mince
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 250 g vörösbab (konzerv)
  • 140 g csemegekukorica (konzerv)
  • 400 g paradicsom felkockázva
  • 8+1 db kápia paprika
  • 4 ek vegán termék sajt helyettesítésére
  • 1 ek mexikói fűszerkeverék (vagy kakukkfű, fokhagymapor, chili és rozmaring összekeverve)
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • 1 db jalapeno paprika (elhagyható)

Elkészítés

  1. A 8 db paprikát hosszában vágd félbe, magozd ki. Tedd a félbevágott paprikákat a belsejükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 200 fokra előmelegített sütőbe 10 -12 percre.
  2. Közben az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát serpenyőben, forró olajon pirítsd üvegesre, majd az utolsó 1 percben, a lángot alacsonyabbra véve add hozzá a fűszerkeveréket, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, míg a fűszerek kieresztik az aromájukat. Ennél a lépésnél nagyon figyelj, hogy a fűszerek ne égjenek oda, és legyen alattuk megfelelő mennyiségű zsiradék.
  3. Öntsd a fűszeres hagymára a felkockázott paradicsomot és a maradék 1 paprikát, szintén felkockázva, és főzd további 10 percig.
  4. A babot és a kukoricát csepegtesd le, add zöldséges keverékhez, és főzd még kb. 5 percig.
  5. Süsd készre a Garden Gourmet Vegán darált terméket a csomagoláson található leírás szerint.
  6. Mikor minden készre sült, töltsd meg a paprikákat a zöldségekkel és a vegán termékkel, szórj rájuk sajthelyettesítő vegán terméket, és süsd még pár percig a sütőben.
  7. Tálaláskor szórj rájuk friss koriandert vagy petrezselymet, és tedd pikánsabbá pár szelet jalapenoval.