Nyári kiránduló tippek gyerekekkel

Életmód
Kirándulás nyáron a Balaton mellett
Nyaraláskor, két csobbanás között jól fog esni egy rövid kirándulás. Ezeket ne hagyjátok ki, ha a Balatonnál jártok!

A Balaton-parti nyaralás már önmagában is szuper élmény. Jó idő, vízpart, jókedv és pihenés. Ilyenkor a kirándulás általában arra az egy borús-esős napra esik, amikor a strandolás nem opció. Pedig sokkal több van a környékben, mint egy „esőprogram”. Úgyhogy, ha a Balatonnál jártok, érdemes ezekre az izgalmas helyszínekre ellátogatni, időjárástól függetlenül.  

Folly Arborétum, Badacsonyörs 

A Balaton északi partja és a Badacsony környéke kedvelt kirándulóhely. A Folly Arborétum egyszerre kínál szép sétát és jó lehetőséget egy borkóstolásra az arborétum tulajdonosának pincészetében. A Folly család negyedik generációja gondozza jelenleg az arborétumot, ahol az első fákat még a dédnagyapa ültette.  

A mediterrán jellegű mikroklímával rendelkező terület a Kisörsi-hegy déli oldalában fekszik. A gyűjtemény nevezetességei a különféle ciprusok és cédrusok, melyekből a világ összes alapfaja megtalálható itt. 

Igazi gyerekbarát kirándulóhely, ahol a fák tövében hűsölhettek vagy a fából készült játszótéren játszhattok is. 

Vigyél színt a nyárba a BALATON-nal! Kóstold meg a limitált ideig kapható eper- és banánízű BALATON Milkshake szeleteket, hogy a nyaralás igazán feledhetetlen legyen.

Bazaltorgonák tanösvény

Raposkáról indul a 7 megállót tartalmazó 4 kilométeres séta. A Tapolcai-medencében, a Szent György-hegyen tegyetek egy kört a tanösvényen, ami körülbelül 2 óra alatt bejárható, de azért számoljatok a szintkülönbséggel! A túra során és a megállókban a terület földtörténeti jellemzőit, érdekességeit fedezhetitek fel, közülük a legismertebbek a híres bazaltorgonák.  

Az ösvény jelképe a fűrészlábú szöcske, az ő figurája várja a kisebbeket az állomásokon. Gyerekek számára foglalkoztató füzet is készült a tanösvényhez, ami a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein meg is vásárolható.  

Csodás panoráma a déli parton

A Balaton déli partján több kilátót is találtok, ahova érdemes elkirándulni. A látvány mindegyikből káprázatos, gyönyörködjetek hát a tó vizének és az északi part hegyeinek látványában! Nekünk rögtön két kedvencünk is van.  

A balatonboglári gömbkilátó építészetileg igen különleges 15 méter átmérőjű, fémgömb, melynek fényei sötétedkor kigyúlnak, és csillagként tündökölnek.  

Ha pedig a Balaton legszebb naplementéjét szeretnétek megnézni a Badacsonnyal az előtérben, mindenképpen menjetek el a Fonyódi kilátókhoz! Akár a Várhegyi kilátót, akár a Sipos-hegyi adótornyot választjátok, páratlan élményben lesz részetek.