Nem mindegy, milyen kávét iszol!

Életmód
Nem mindegy, milyen kávét iszol!
Milyen számodra az ideális kávé? Valószínűleg jó minőségű, és a pörkölése, aromája is kedvedre való. Van itt még más is, amire jó, ha odafigyelsz.

Tudtad, hogy a kőolaj után a kávé a világkereskedelem másik legnagyobb értékben gazdát cserélő áruja? És azt, hogy Észak-Európában isszák a legtöbb kávét? 

A legnagyobb kávéfogyasztó országok Hollandia után továbbra is az észak-európai államok: Finnország, Svédország és Dánia. Hazánk az 51. helyen szerepel a kávéfogyasztás listáján, a 15 éven felüli lakosság 70%-a rendszeres napi kávéfogyasztó.

Számodra milyen az ideális kávé?

A pörkölt kávészemekből rengeteg kávéféleség készíthető. Egyéni ízléstől függ, de kultúránként is változik, hogy milyen erősségű, ízesítésű és milyen hosszú kávéval kényeztetjük magunkat. Gondolj csak az olaszok kedvenc, intenzív ízű, kortynyi ristretto-jára, vagy az Amerikában kedvelt hatalmas poharakban szervírozott hosszú kávéra.

A pörkölt, őrölt kávé mellett már több mint 80 éve elérhető az instant kávé, amit forró víz hozzáadásával el lehet egyszerűen készíteni. Az instant kávé kifejlesztésére mi, a Nestlénél különösen büszkék vagyunk!

1930-ban ugyanis a brazil kormány arra kérte a Nestlét, hogy segítsen konzerválni óriási kávétöbbleteiket. Azt szerették volna, hogy olyan minőségi kávét állítsunk elő, amit egyszerűen, víz hozzáadásával lehet elkészíteni. Nyolc év kutatás után született meg a NESCAFÉ, ami forradalmasította a kávéipart.

A kávé hatása szempontjából egyébként nem lényeges, hogy főzött vagy 100 százalék valódi kávéból készült instant kávét fogyasztasz. Az ilyen instant kávé is rendelkezik a kávé minden pozitív élettani hatásával, hiszen kizárólag 100% kávéból készül, tartósítószer és mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül.

Egy csésze megbecsülés

Minden egyes másodpercben 23.000 csésze kávét fogyasztunk világszerte, ezért kiemelten fontos, hogy biztosítsuk a kávé jövőjét. A NESCAFÉ ezért már több, mint 80 éve dolgozik a fenntartható kávétermesztésért. Mert minden csésze számít a farmereknek, a közösségeiknek és Bolygónknak egyaránt.

Számunkra egy csésze NESCAFÉ a minőségi ízélmény mellett a tisztelet és gondoskodás jelképe is. A Cup of Respect (Egy csésze megbecsülés) programunkkal fejezzük ki megbecsülésünket bolygónk és a kávétermelő gazdák iránt. A felelős beszerzés, a fenntartható gazdálkodás valamint a velünk együttműködő gazdák támogatása mind a kezdeményezés részét képezi, melynek célja a kávé jövőjének biztosítása és környezetünk védelme.

Felelősen termesztve, felelősen készítve, felelősen csomagolva, felelősen fogyasztva

Szakértőink innovatív, fenntarthatóbb mezőgazdasági technikákat adnak át a kávét termesztő gazdáknak, így járulunk hozzá a kávé jövőjének biztosításához, a termesztők egészségéhez és megélhetéséhez, és ahhoz, hogy a környezettel összhangban dolgozhassanak. A kávé jövőjének biztosítása érdekében tiszteleten és a kávétermesztés megértésén alapuló beszerzést alkalmazunk, amit olyan szervezetek tanúsítanak, mint a 4C, a Rainforest Alliance és az UTZ.

A NESCAFÉ-nál támogatjuk a kávétermő területek biológiai sokszínűségét, emellett a vízfelhasználás és szén-dioxid kibocsátás csökkentésére törekszünk. 

A kávé és a környezet tisztelete mellett folyamatosan fejlesztjük csomagolásainkat, hogy azok fenntarthatóbbak és könnyebben újrahasznosíthatók legyenek.

Kávézásod során Te is hozhatsz tiszteletteljes döntéseket, amik segítenek megóvni környezetünket.

  • Idd kedvenc NESCAFÉ-dat újrahasználható csészékből és termoszokból így lényegesen csökkented a hulladék mennyiségét.
  • Tudtad, hogy a 100% NESCAFÉ ízélményhez nincs szükség 100°C forró vízre? Így nem csak időt, hanem energiát is spórolhatsz.