Magyaros halfasírt - Karácsonyi finomságok egyszerűen

Étkezés
Magyaros halfasírt
Egy recept, ami telitalálat, ha szeretnél a hagyományos, magyaros karácsonyi menünél maradni, mégis egy egyszerűen elkészíthető receptet keresel.

Halászlé? Halpasszírozás. Rántott hal? Olajszag, szálka. Ugye, ugye? A karácsonyi dilemma újra a nyakunkban. Ha hagyományos, magyaros halas fogáson gondolkozol, ugyanakkor szeretnéd elkerülni az előző „gondokat”, ezt a receptet most mentsd el! Vagy akár csinálhatsz is egy karácsonyi menü főpróbát, és ki is próbálhatod előre. 

Ha sütöttél már fasírtot, tudod, hogy nagyon egyszerű. Ha még nem próbáltad, most meglátod. Ez a halfasírt pedig azért is különleges, mert sütőben sül, ezért minimális zsiradékra van csak szükség a sütéshez. Ezzel a kiegyensúlyozott táplálkozást is támogatod, és még olajszag sem lesz a lakásban. 

Köretnek készíts hozzá egy finom salátát! Akár a hagyományos karácsonyi krumplisaláta is jó mellé.

Magyaros hafasírt (kb 12 darab)

Halfasírt

Hozzávalók

  • ½ kg összetördelt halhús
  • 1 tojás
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • ½ fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 zsemle 2 dl tejbe áztatva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint (a sóval óvatosan bánj, mert a fűszerkeverék már tartalmaz sót)
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

  1. A tejbe áztatott zsemléből alaposan nyomd ki a tejet, és a zsemlét tépkedd apró darabokra.
  2. Keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd egységes masszává.
  3. Formázz a masszából gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában.
  4. Tedd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsire, spriccelj rájuk egy kevés olajat.
  5. 180 fokra melegített sütőben süsd, amíg a fasírok megpirulnak.