Kihagyhatatlan programok a téli szünetben

Életmód
Téli programok
Ha szabadtéri programot szerveznél a gyerekekkel, de nincs idő egy nagyobb kirándulásra, ezek a tippek tetszeni fognak.

Télen mindig nehezebb a családot kirángatni a meleg lakásból, ráadásul korán sötétedik, úgyhogy tényleg nehezített pálya. Ugyanakkor itt a téli szünet, végre lesz időtök, amit egymással tölthettek, kár lenne kihagyni a szabadtéri elfoglaltságokat.

Ezeket a programokat bármikor megvalósíthatjátok, még a korai sötétedés sem akadály!

Kincskeresés, akár sötétedés után is

Míg egy „egyszerű” téli séta a gyerekek számára sokszor nem elég izgalmas, egy jó kis kihívással egybekötve máris nagyobb kaland. Erre jó a kincskeresés.

Napközben a kertben, vagy a közeli zöld területen is szuper program, sötétedés után – ami télen még simán a délutáni séta ideje – elemlámpával pedig tényleg szuper izgalmas.

Ehhez mindenkinek szüksége lesz zseblámpára, nagyobbak a telefon elemlámpát is használhatják. Ha eddig nem volt a gyerekeknek elemlámpájuk, akkor ideális Mikulás vagy karácsonyi ajándék.

Kell még pár kincs és egy jól körülhatárolt hely, amit kineveztek „vadászterületnek”. Lehet ez a kert, a közeli park egy része vagy kirándulás közben egy kis zöld, bokros, fás terület. Kincsnek bármit vihettek magatokkal, a lényeg, hogy jól felismerhető legyen, világos vagy akár csillogó, hogy viszonylag könnyű legyen megtalálni őket.

Kell még egy játékmestert választanotok magatok közül, aki gyorsan eldugja a kincseket, és már indulhat is a vadászat!

A város szikrázó fényei

Az esti fények mindig varázslatosak. Menjetek egy magasabban fekvő területre, ahonnan jól ráláttok a kivilágított környékre, és gyönyörködjetek a sok sziporkázó fényben. A kisebbek is élvezettel találgatnak majd, hogy melyik kivilágított épület mi lehet, milyen magas, hol húzódnak az utak, látszanak-e az autók lámpái. 

Még élvezetesebb a téli kültéri program, ha van nálatok termoszban finom, melengető ital. Vigyetek magatokkal a NESQUIK All Natural nádcukros kakaó italporból készült finom meleg kakaót, vagy a felnőtteknek forró tejeskávét, amit NESCAFÉ Gold Decaf-ből, koffeinmentesen is el tudtok készíteni, így délutáni programokra is ideális!