Kakaós zabkása reggelire

Étkezés
kakaós zabkása
Nem is akármilyen! Ha te is élsz-halsz a sós karamellért, ezt muszáj megkóstolnod!

Most pedig egy olyan zabkása receptet mutatunk, amit az egész család imádni fog, a gyerekek is szívesen megeszik, de a felnőtteknek is biztosan nagy kedvence lesz. Miért? Mert ehhez a recepthez sós karamellás Starbucks kakaó italport használtunk. Igen, jól látod! Már kétféle ízben és kiszerelésben is kaphatók a Starbucks kakaó italporok, amikből ínycsiklandó forrócsokit készíthetsz, de használhatod őket desszertekhez vagy akár ehhez a zabkása recepthez is. A sós karamellás Starbucks kakaóitalpor egyadagos papírcsomagolása nem csak a környezeti fenntarthatóság miatt fontos, hanem praktikus is, hiszen így akár a munkahelyre vagy utazáskor is magaddal viheted. 

Sós karamellás, kakaós zabkása

Sós karamellás, kakaós zabkása

2

Hozzávalók

  • 1 kis bögre (kb. 2 dl) zabpehely
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej vagy növényi ital
  • csipet só
  • 1 csomag Starbucks sós karamellás kakaóitalpor 
  • gyümölcs, olajos magvak ízlés szerint

Elkészítés

  1. A zabpelyhet a víz és tej elegyében lassú tűzön, kevergetés mellett főzd, amíg megduzzad és megpuhul.
  2. Közben add hozzá a csipet sót és a kakaót is.
  3. A még izgalmasabb ízhatás és a vitaminokban-tápanyagban gazdag reggeli érdekében tálald olajos magvakkal, vagy ízlés szerint szezonális gyümölcsökkel.