Jegeskávé, frappé a tökéletes nyári italok

Étkezés
Nyári frappé
Itt a jó idő, jöhetnek a jobbnál jobb jegeskávé ötletek?

A legegyszerűbb jegeskávé receptet valószínűleg már ismered: főzd le kedvenc kávédat, és tegyél bele jégkockát! 

Vannak még azonban hasonlóan egyszerűen és gyorsan elkészíthető ötletek a tarsolyunkban. Úgyhogy ha te is nagy jegeskávé rajongó vagy, próbáld ki mindet! 

A legmenőbb tipp, ha jegeskávét készítenél

Ez a trükk minden kávérajongó arcára mosolyt csal, és rögtön a homlokodra is csapsz „Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe” felkiáltással. Most már tényleg kíváncsi vagy, ugye? Ez az egyszerű de nagyszerű ötlet nem más, mint a kávés jégkocka. Igen, kávé jégkockatartóban, amit bármikor elővehetsz, hogy beledobd mondjuk egy pohár tejbe vagy növényi italba. Kattints kapcsolódó cikkünkre a részletekért! 

Jöhet egy finom frappé?

De egyáltalán mi az a frappé? Mi a különbség a frappé és a jegeskávé között? Rázva vagy keverve? 

A frappé eredetileg NESCAFÉ-ból készül. A kávét hideg vízzel kell összerázni, és ízlés szerint tejjel és cukorral ízesíteni. Bár ma már készítik eszpresszóból is, mi hűek maradunk a hagyományokhoz.  

A történet szerint ugyanis a Nestlé egyik munkatársa, Dimitris Vakondios az 1957-es Thesszaloniki kereskedelmi vásáron nem tudott meleg vizet szerezni, hogy elkészítse a kávéját, ezért a NESCAFÉ-t hideg vízzel, shakerben összerázva készítette el, aminek aztán akkora sikere lett, hogy egy önálló műfajt teremtett, és azóta is a görögök egyik kedvenc kávétípusa maradt. Meg persze a mienk. 

Te is megkóstolnád, miért olyan menő a frappé? Már kapható a NESCAFÉ 3in1 Frappé, amiből pofonegyszerűen készíthetsz otthon krémes, lágy jegesen hűsítő frappét, amit aztán kortyolgathatsz a teraszon, a kertben, vagy akár munka közben is. 

Még több jeges kávé receptre vágysz?

Jeges, vegán kávékülönlegességek? Tonikos kávékoktél? Fűszeres vagy fagyival megbolondított kávés hűsítők? Mind rád vár, és már csak egy kattintásra vannak tőled! 

Kattints kapcsolódócikkünkre, és próbáld ki mind!