Így mozgasd meg a gyerekeket otthon

Életmód
Mozgás gyerekkel
Itt a tél, jönnek a hidegebb, csapadékosabb napok, és bizony ezzel együtt sokszor csökken a szabadban, mozgással töltött idő is. Olvasd el tippjeinket, hogyan mozgasd meg beltéren a gyerekeket!

Mert a gyerekeknek fontos a mozgás! Egyébként a felnőtteknek is, de ha a gyerekek mozgásigényét nem elégíted ki, akkor kevésbé tud koncentrálni, sokszor nyűgösebb lesz, és még az alvással is problémái lehetnek.

És mivel a mozgás neked is fontos, találjatok ki olyan programokat, amelyekkel beltéren tudjátok megmozgatni magatokat!

Tánc

A zene és a tánc a pszichére is pozitív hatással van. Énekeljetek, táncoljatok! Így ki tudjátok ereszteni a „fáradt gőzt”, ellazultok, és még jól is szórakoztok. Te is engedd el magad nyugodtan, hagyd, hogy gyermeki éned felszabaduljon!
Akát koreográfiát is megtanulhattok, és begyakorolhattok egy családi különszámot!

Játsszatok!

Lehet úgy is sportolni, hogy az nem egy edzésnek tűnik, inkább játéknak. Határozz meg 6 olyan gyakorlatot, amit a gyerekek is ügyesen meg tudnak csinálni (bukfenc, guggolás, békaügetés), majd vegyél elő egy dobókockát! A kocka minden oldalához (vagyis 1-től 6-ig minden számhoz) rendelj hozzá egy gyakorlatot. Dobjatok felváltva a dobókockával, és ahányat dobtatok, az adott oldalhoz tartozó gyakorlatot kell megcsinálni. Dobjatok újra!  Ez a dobás fogja meghatározni, hányszor végezzétek el a gyakorlatot.

Ugróiskola

Egy ragasztószalag segítségével ugróiskolát tudtok varázsolni a padlóra, és már indulhat is a móka. Ezt akkorra érdemes ütemezni, mikor nincs otthon az alattatok lakó szomszéd.

Versenyezzetek!

Mérjétek össze a képességeiteket, szervezzetek hullahopp versenyt, vagy nézzétek meg, ki tud tovább fél lábon állni, vagy más pozícióban megmaradni.

Használjatok fitnesz labdát!

Számos olyan, fitnesz-labdával elvégezhető gyakorlat van, amely javíthatja gyerekek koordinációs- és egyensúly érzékét, és egyben erősítheti is őket. A gyakorlatok a labda méretétől függően változnak.

A gyerek feküdjön a labdára úgy, hogy az a mellkasánál támassza. Fokozatosan nyomja magát előre, amíg a kezei nem érik el a földet. Onnantól kezdve a kezeivel lépkedjen addig, ameddig a labda a lábszáráig jut, majd vissza.

Mozgás után élvezzétek a Nestlé Cini Minis, Chocapic, Nesquik vagy Cheerios gabonapehely-szeleteket!