Hogyan szórakoztasd a 1,5 évest!

Gyerek
másfél éves gyerek
Kétség nem fér hozzá, imádnivaló korba érkezett gyermeked. Másfél évesen egyre önállóbb, felforgatja az egész lakást, de szülei közelségét és a közös játékot még folyamatosan igényli.

Másfél évesen a gyerekek igazi kis örökmozgók.

Bár egyre önállóbbak, a közös játékot azért  folyamatosan igénylik. Ezekkel az ötletes, otthon elkészíthető játékokkal még te is jól fogsz szórakozni!

Nem minden gyerek egyforma. Így nem lehet egyértelműen életkor alapján meghatározni, mi az, ami számára szórakoztató és biztonságosan használható. Ezért fontos, hogy a játékokat gyermeked igényeihez és szokásaihoz válaszd ki.

Autópálya

autópálya

Akár fiad akár lányod van, biztosan van otthon néhány műanyag kisautó, lovas hintó, szekér, traktor. Bármilyen jármű tökéletes a célra. Neked csak annyi a dolgod, hogy vásárolsz egy nagy kartonlapot, de otthoni csomagolópapír is tökéletesen megfelel. Rajzoljátok fel együtt az úthálózatot, lámpákkal, közlekedési táblákkal és indulhat a városi kocsikázás.

Mesevilág

mesevilág

A gyerekek egyik kedvenc játéka a mesés szerepjáték, ami fontos szerepet tölt be a kisgyermek fejlődésében és képzelőerejének kialakulásában. Ebben a korban gyakran észrevesszük, hogy tipegőnk csacsog a plüsseivel és eteti a babáit. 

Játék ötletek kisgyerekkel

Gyerek
A kreatív elfoglaltságok fejlesztik a gyerekek számos készségét. Amellett, hogy a fantáziájuk szabadon szárnyalhat, más pozitív hatásuk is lehet. Összegyűjtöttünk pár kedvencet, próbáljátok ki ti is!
Játék ötletek

A filc anyagban az a jó, hogy nem drága és gyakorlatilag bármilyen színű, stílusú mesevilágot tudsz kreálni gyermekednek. Csak a kézügyességed és a fantáziád szab határt. Figurákat, növényeket, állatokat, épületeket teremthetsz, melyek köré bármilyen mesét találhatsz ki, gyermeked érdeklődési köréhez igazodva.

Tutaj

tutaj

Ha vízparton nyaraltok vagy ha van a környéketeken vízpart, mindig jól jön otthon egy kishajó! Egy tóparti kirándulás alkalmával pillanatok alatt elkészíthetitek ezt a fakéregből vagy botból és levélből álló kis tutajt. 
A gyerekek segíthetnek összegyűjteni és körülbelül egyforma hosszúra tördelni az ágakat. A ragasztás ugyan felnőtt segítségét igényli, de ők addig kivághatnak és megrajzolhatnak papírból egy vitorlát vagy kereshetnek egy nagy falevelet.

Színes karton hengerek

szines karton hengerek

Papírtörlő hengerből pillanatok alatt készíthetsz színes hengereket, melyekkel gyakorolni tudjátok a színek felismerését. Ha készítesz egy tartót is, amelyre egymásra tudja fűzni őket, egyúttal kisgyermeked koordinációját és finom motorikáját is játszva fejleszted.