Három hasznos tipp válogatós kiskutyákhoz

Kisállat
Válogatós kiskutyák
Kölyökkutyád van? Szeretnéd, ha szófogadóbb lenne? Ne feledd, az étkezéseknél is te vagy a falkavezér! Most érdemes megalapozni az étkezési szokásait!

Mit tehetsz, ha válogatós a kiskutyád? Alábbi tippjeink segítenek bevezetni a helyes táplálkozási szokásokat. 

  1. Ha alomból (vagy akár menhelyről) hazahozod az új családtagot, akkor a te felelősséged, hogy a korának, testalkatának megfelelő táplálékkal kínáld. Ha váltanál kutyatápot, akkor az első napokban (5-7 napon) folyamatosan többet-többet keverve az új tápból az eddigihez, álljatok át arra a termékre, amit választottál. 

A PURINA ONE MINI Junior csirkében gazdag száraz kutyatáp teljes értékű eledel 1-12 hónapos kölyökkutyák számára. Az ízletes, csirkében gazdag formula tartalmazza a megfelelő fehérjeforrást kölyökkutyád egészéges fejlődéséhez. Kiváló minőségű alapanyagokkal készült, és elősegíti a természetes védekezőrendszer, valamint az erős fogak és csontok kialakulását. 

   

  1. A nasi az nasi, az étkezés pedig étkezés. Ne lepődj meg, ha jutalomfalattal teleeszi magát, és utána otthagyja a táljában az ételt. Figyelj az étkezések és a jutalomfalatok arányára!   

  2. Ha nem eszik rendesen a táljából, akkor pár napig érdemes szigorúnak lenni. Az etetések időpontjában add neki oda a megfelelő mennyiséget. Hagyd kicsit magára, hogy nyugodtan ehessen, de 10 perc múlva vedd el a tálat. 1-2 nap alatt el fogja fogadni, hogy az étkezések alatt el kell fogyasztania az ételét. Ne félj, biztos nem fog ennyi idő alatt lefogyni! 

Egészen más a helyzet, ha a kiskutyád kedvetlen, passzív, nem étkezik rendesen. Ilyenkor mindenképp kérj tanácsot az állatorvosodtól!