Ezekre a helyekre mindenképp látogass el, ha kutyával kirándulnál

Kisállat
Kirándulás kutyával
Ne hagyd ki az őszi kirándulásokból négylábú barátodat sem! Könnyebb és nehezebb terepeket is összegyűjtöttünk, hogy mindenki tudjon kedvére való és edzési szintjének megfelelő kutyabarát kirándulóhelyet választani.

Ha rendszeresen szoktatok kutyával kirándulni, valószínűleg már pontosan tudod, mire érdemes odafigyelni ilyenkor, és azt is kitapasztaltad, mire van szüksége ilyenkor kutyádnak. Ha azonban kezdő vagy ezen a téren, mielőtt lelkesen nekivágtok az útnak, ezekre készülj fel: 

  • Mindig olyan terepet válassz, ami a te és kutyád edzettségi szintjének is megfelel. Ne vállald túl magatokat, mert a végén nyűg lesz a szórakoztatónak induló kalandból! 
  • Kutyád nyakörvén mindig legyen biléta az elérhetőségeiddel. 
  • A kullancsok ellen - mint az év során bármikor – mindenképp védekezzetek! 
  • Vigyél magaddal alap egészségügyi csomagot arra az esetre, ha kutyád megsérülne. 
  • Mindig legyen nálad víz és harapnivaló is mindkettőtöknek. 
  • Ha egy kis motivációra lenne szükség, készülj jutalomfalattal is! 

A PURINA Dentalife fogápoló jutalomfalat tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést, és segít csökkenteni a lepedékképződést. Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges ízesítőanyagokat és színezéket sem. Ugyanakkor 1 rudacska extra kalóriatartalma nem több, mint a napi energiaszükséglet 10%-a, így nem szükséges csökkenteni a napi eledel mennyiségét az ideális testsúly megtartása érdekében.

Kedvenc kutyabarát kirándulóhelyeink

Budapesten és környékén számos remek kutyabarát kirándulóhely közül választhatsz.   

Könnyű, sík terep a pesthidegkúti vitorlázó repülőtér, ahol rengeteg hely van a futáshoz és a játszáshoz! Számítsatok rá, hogy nagyon népszerű helyszín, mindig sok itt a kutyás, de ez ne tántorítson el, egészen biztosan jól érzitek majd magatokat. 

Bár ősszel már nem valószínű, hogy fürödne, a Szentendrei-szigetre akkor is érdemes elmenni.  

Budapesten a Normafa nagy kedvenc, ha egy kiadós sétáról van szó, itt hétvégén azonban tényleg elég sokan vannak, a gyerekes családok és futók kedvelt célpontja is. 

A vidéki kutyás kirándulóhelyek közül az egyik legnépszerűbb a Szalajka-völgy. Minden évszakban tökéletes választás, és akár még a kisvasútra is felviheted kutyusodat.  

Ha Esztergom környékét választanátok, a Vaskapu itt az egyik legnépszerűbb kirándulóhely, ami nem is túl megerőltető, így akár kisebb kutyával és gyerekekkel is ideális célpont.   

A tatai Öreg-tó partja kutya nélkül is csodás úti cél, de miért hagynád ki a jóból kutyádat? Kisebb vagy nagyobb sétákra egyaránt alkalmas, és egyáltalán nem megerőltető. 

Ha kipróbálnál egy nehéz útvonalat, a Csóványosi-kilátót ne hagyd ki! A Csóványos a Börzsöny legmagasabb csúcsa, a túra hosszú és a szintkülönbség is nagy, úgyhogy ide csak edzett kutyával gyere, és akkor, ha te is bírod a távot, ami a királyréti parkolótól csak oda 10 km! A 700 m-es szintkülönbségnek köszönhetően ez nagyjából 3 óra.

Ezeket a kirándulóhelyeket a kutyák is imádják

Kisállat
Ha rendszeresen kirándulsz kutyáddal, biztos jól jön pár ötlet, hova menjetek legközelebb. De ezek a tippek akkor is tetszeni fognak, ha még csak most ismerkedsz a kutyás kirándulás műfajával.
Ezeket a kirándulóhelyeket a kutyák is imádják